Eseményekben nem volt hiány

2020.02.17. 10:00

Lángolt a Torony, leégett a révfülöpi kilátó, letartóztatták a sólyi gyilkos apját – az elmúlt hét legolvasottabb cikkei

Összegyűjtöttük, mely cikkeink voltak a legnépszerűbbek február 10. és 16. között.

veol.hu

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kiégett és tönkrement egy lakás Veszprémben

Február 11-én érkezett a hír, mely szerint az egyik erkély, végül pedig a lakás is tönkrement Veszprémben, a Házgyári út 1. szám alatti toronyházban, ahova nagy erőkkel vonultak a veszprémi tűzoltók és a mentőszolgálat. Egy férfi az égő ház fölötti, harmadik emeleti lakásból vödörszám öntötte a vizet a lángokra, egy másik lakó pedig az égő erkély melletti lakás erkélyéről poroltóval próbálta oltani a tüzet.

Tűz volt a toronyházban
Fotó: Kovács Erika / Napló

A berendezés nagy része tönkrement, elégett, illetve az oltástól elázott, de szerencsére személyi sérülés nem történt. A történtekről itt olvashat bővebben.

Két autó ütközött a 84-es úton

Február 15-én, szombaton számoltunk be arról, hogy baleset miatt állt a forgalom Sümeg közelében, melynek során az egyik jármű az árokba borult. A balesetet szenvedett járművek közül az egyik a főúton haladt, amikor a másik autó egy mellékútról elé fordult és összeütköztek.

Fotó: Kovács Erika / Napló

Mindkét autóban csak a sofőr utazott, ők könnyeben sérültek meg.

Külföldre ment dolgozni, étlen-szomjan hagyta a kutyáját

Február 12-én írtuk meg, hogy állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 39 éves nővel szemben, aki külföldi munkavállalása miatt ellátás nélkül hagyta kutyáját az egyik Somló környéki faluban. Az állat az elhanyagoltsága miatt alultáplált, sovány volt, a bordái kilátszottak, mígnem az állatvédők 2019. június közepén elszállították.

Fotó: Pixabay

Az ügyészség végül próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben. A történtekről itt olvashat bővebben.

Letartóztatták a sólyi gyermekgyilkos fenyegetőző apját

Február 10-én tudósítottunk a 49 éves férfiról, aki egy internetes portálon fenyegette meg a sólyi családot, amelynek kislányát az illető fia ölte meg 2018 májusában. Fia ügyében pár még nappal korábban született nem jogerős ítélet, ahol 15 évet kapott F. F., akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a nyolcéves Adriennt Sólyban, 2018-ban.

Fején kék nejlonzacskóval távozott a bíróságról a 49 éves fenyegetőző férfi, akit letartóztattak hétfőn
Fotó: Kovács Erika / Napló

 

A Veszprém Megyei Főügyészség a letartóztatásról közölte, a férfi a családját ért negatív vélemények miatt már tavaly novembertől közölt a megölt kislány családjával kapcsolatos becsületsértő megjegyzéseket. A letartóztatás ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem végleges. Az aktuális és a felkavaró eseményekkel kapcsolatos korábbi cikkeket itt találhatja meg.

Videón a leégett révfülöpi kilátó leomlásának pillanata

Az ikonikus kilátó február 13-án éjszaka gyulladt ki, amelynek belső csigalépcsője, valamint teteje égett teljes terjedelmében.

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A kővágóörsi önkéntes és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók az oltás mellett a kilátó kőből épített szerkezetét és a környező füves, fás területet is igyekeztek megvédeni. A szívszorító eseményről készült videót itt tekintheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában