születésnap pápán

2018.11.27. 19:40

Margit néni szerint a boldog család a hosszú élet titka

Szerettei körében ünnepelte 95. születésnapját Kapossy Alajosné, Margit néni, aki 1923. november 21-én született.

Polgár Bettina

Kapossy Alajosné Margit nénit 95. születésnapján Unger Tamás (balról), Pápa alpolgármestere is köszöntötte

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Kapossy Alajosné elmondta, gyermekként a Tókertben éltek, 1926-ban épült a szülői házuk, és akkoriban még csak hat ház állt a környéken. Testvéreivel ott nőttek fel, onnan jártak iskolába, később pedig dolgozni.

Kapossy Alajosné Margit nénit 95. születésnapján Unger Tamás (balról), Pápa alpolgármestere is köszöntötte Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Négyen voltunk testvérek. Nem dúskáltunk semmiben, de a mindennapi kenyerünk megvolt, mert az édesanyánk előteremtette, ami kellett. Akkoriban még más volt az élet, mint most. Ahogy az egyik háború véget ért, hamarosan a küszöbön állt a másik – emlékezett vissza Margit néni.

Mint mondta, 16 évesen kezdett el a textilgyárban dolgozni, szerette a munkahelyét, és onnan is ment nyugdíjba.

– A férjem molnár volt, de aztán közbejött a háború, és sok időt töltött fogságban. Egy fiam, egy lány unokám és egy fiú dédunokám született, ő most hat hónapos – árulta el Kapossy Alajosné.

Margit néni kiemelte, a hosszú élet titkát a szerető családban látja. A 95. születésnapját is szerettei körében ünnepelte, ahol a fia mellett Unger Tamás, Pápa alpolgármestere köszöntötte, valamint a város nevében virágcsokorral, illetve oklevéllel ajándékozta meg Kapossy Alajosnét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában