Kertkávézók délutánja

2018.08.30. 07:00

Megnyitották kertjeiket egy finom italra Veszprémben

Többen is megnyitották kertjeiket és vendégül láttak városlakókat a Jeruzsálemhegyen a napokban.

Marton Attila

Öt udvarban is finomságokkal várták a vendégeket

Fotó: Balogh Ákos / Napló

A Kertkávézók a Jeruzsálemhegyen címmel tartott rendezvényt második alkalommal szervezte meg a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör. Az elsőt 2016-ban tartották, amikor Veszprém a Finnugor népek kulturális fővárosa címet viselte, mondta Heiter Sándor, a szervezet elnöke. Hozzátette, a programot észt mintára rendezték meg Rácz Nóra ötlete nyomán, a vendégek akkor és most is becsületkassza szerint honorálhatták a finomságokat. A Kálistó, a Kiskőrösi és a Malomkő utcákban összesen öt helyszínre térhettek be a veszprémiek. Az udvarokban terített asztalok várták a vendégeket, ahol bárki megkóstolhatta a háziak legjobb receptjei alapján készült finomságokat, és közben nagyszerű alkalom nyílt a találkozásra, egy kis beszélgetésre. A betérőket szendvicsek, édes és sós sütemények, gyümölcs, szörp, tea és kávé is várta. A baráti kör udvarán sok más finomság mellett tésztabatyuban sült halkrémet lehetett kóstolni szilvacsatnival.

Öt udvarban is finomságokkal várták a vendégeket
Fotó: Balogh Ákos / Napló

Heiter Sándor reményét fejezte ki, hogy a következő években még többen csatlakoznak a Jeruzsálemhegyről vagy más kertvárosi településrészekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában