győztes pályázat

2019.06.17. 16:00

Megoldódik a szennyvízkezelés Porva-Páliháláson

A vidékfejlesztési program keretében az önkormányzat hetvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a közigazgatásilag hozzájuk tartozó pálihálási szennyvízkezelés megoldására.

Müller Anikó Hanga

Porván az 1990-es évek elején építették ki a szennyvízhálózatot, akkor a külterületen erre nem volt lehetőség. A településen tizenöt lakóingatlan, illetve szálláshely van.

– 2012 óta szeretnénk megvalósítani ezt beruházást. Önkormányzatunk mindig kiemelten figyelt a környezet tudatosságra, fontosnak tartjuk az ivóvízbázis védelmét. Óriási fontosságú a feladat azért is, mert településünk és a szomszédos Borzavár lakossága is onnan kapja az ivóvizet. Ezen túl a településrész védett vízbázison fekszik, ezért fokozottan érzékeny területről van szó, hangsúlyozta Veinperlné Kovács Andrea polgármester asszony.

Kovácsné Mühlbauer Zsuzsa – jobbról – is nagyon örül a beruházásnak, balról Veinperlné Kovács Andrea Fotó: Müller Anikó Hanga

A lakosok nagyon várják a közeljövőben megvalósuló beruházást. A kétgyermekes családanya, Kovácsné Mühlbauer Zsuzsa – nemsokára érkezik a harmadik baba – elmondta, Zircről költöztek a nyugodt, erdővel övezett apró településre.

– Férjem nagyszülői háza mögé építkezünk, gazdálkodni is szeretnének, magunkat és családjainkat zöldségekkel ellátni. Nagyon örülünk, hogy a közeljövőben megoldódik a szennyvízkérdés, mert lényegesen kisebb lesz a környezetterhelés. A meglévő derítőket hiába szippantják, az erdő felől érkező nagy vízmennyiség is hozzájárul, hogy dőlnek ki, mondta el. A megvalósíthatósági tanulmányok elkészültek, a műszaki tervdokumentációt is engedélyezték.

A támogató döntés 85 százalékos támogatásintenzitást biztosít, a fejlesztés megvalósításához önerőre van szükség, melyre pályázatot adott be az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában