fejlesztés

2020.11.23. 07:00

Megújítják a tapolcai utakat

A város önkormányzata összefogott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, így több szakaszon is megújulnak a meglehetősen elhasználódott útburkolatok mintegy 50 millió forintos ráfordítással.

Tóth B. Zsuzsa

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

Az utak felmarása, aszfaltozása, felújítása folyamatban van, több száz méternyi hosszúságban készülnek az új burkolatok a városba Keszthely felől bevezető úton, valamint a déli elkerülő úton, fél pályán.

Dobó Zoltán polgármester elmondta, a munkálatok az utóbbi években leginkább elhasználódott, erősen nyomvályússá vált útszakaszokat érintik a Dobó-lakótelep bejáratától a Keszthelyi úti körforgalomig, továbbá a déli elkerülő út egyes szakaszain. A gépjárműforgalom elől nem zárták le az utakat, de a forgalom lassulására kell számítani, mert több helyen csak fél pályán haladhatnak a gépkocsik. A polgármester hozzátette: azt tervezik, hogy a hasonlóan rossz állapotú Veszprémi út előtti két körforgalom környékén szintén felújítják a burkolatot, várhatóan a jövő év elején.

Közben készül a diszeli városrész művelődési házának felújítása. A Csobánc Művelődési Ház épületének tetőszerkezetét kijavítják, szigetelik az épület falait, korszerű nyílászárókat építenek be, továbbá elkészül a belsőépítészeti felújítás.

A diszeli művelődési ház felújítása már sürgető feladat volt, a beruházás a jövő év elején készülhet el
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Új, akadálymentes lesz a bejárat, öltözőket és vizesblokkokat alakítanak ki. A munkálatokkal várhatóan tavasszal végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!