A lehetőségek adottak

2018.12.12. 07:00

Megújul a Huszár-lakótelepi járdaszakasz

Az év végéig mintegy 110 négyzetméteren megújul a járda a Huszár-lakótelep 1. számú épületének környékén, ahol mostanra rendkívül rossz állapotúvá vált a betonos gyalogút.

Polgár Tibor

Bocskay László, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, az érintett épületben többségében idősek élnek, akiknek komoly kellemetlenséget okozott a feltöredezett, kigödrösödött járdaszakasz használata, ezért a probléma orvoslása érdekében a városgondnoksághoz fordult.

Az illetékes intézmény a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft.-t bízta meg a 110 négyzetméternyi felújítandó felületre vonatkozó, közel kétmillió forintba kerülő munka elvégzésével. A rekonstrukció az épület előtt futó járdán túl kiterjed a lépcsőházakból az úttestre vezető összekötő szakaszokra is.

Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője megjegyezte, ezen a helyszínen nem olyan térkövet tesznek le, mint amilyet a városban máshol alkalmaztak a járdarekonstrukcióknál, de a kettő között nincs minőségbeli különbség. Amennyiben az időjárás engedi, ez év végéig elkészülnek a munkálatokkal.

Bocskay László hozzátette, bízik benne, hogy a későbbiekben tovább folytatódhat a gyalogutak felújítása a Huszár-lakótelepen. Erre meg is van az esély, hiszen mint ismert, Áldozó Tamás polgármester 2014-ben kijelentette, hogy évente legalább százmillió forintot fordít gyalogosfelületek rekonstrukciójára a város. Ennek nyomán 2015 óta 27 új járdaszakasz készült el összesen mintegy 13 kilométer hosszúságban Pápán, és az elmúlt négy esztendőben az említett beruházások egybevéve több mint 400 millió forintból valósultak meg. A polgármester legutóbb úgy fogalmazott, az előfeltételek adottak ahhoz, hogy folytassák ezt a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában