javuló ellátás

2019.01.24. 15:05

Megújulnak a gyermekorvosi rendelők a Jutasi úton

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásában, 72,6 millió forintból valósul meg a „Jutasi út 59. szám alatti orvosi rendelők megújítása” elnevezésű projekt.

Molnár Sándor

A Jutasi út 59. szám alatti rendelőben Brányi Mária alpolgármester és Nagy Zoltán műszaki vezető tartottak tájékoztatót a felújításról

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az önkormányzat a projekt keretében vállalta, hogy a nevezett rendelők felújításával javítja három házi gyermekorvosi ellátást biztosító doktor munkavégzésének körülményeit és ezáltal az egészségügyi közszolgáltatást igénybe vevő lakosok ellátását is.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Valamennyi rendelő, ahol felújításokat végzünk, már elavult, a mai igényeket már nem tudják megfelelően kielégíteni. Az elmúlt években történtek kisebb-nagyobb felújítások, de ilyen komplexen, ilyen sok helyszínen az egészségügyi alapellátás területén az önkormányzat korábban nem tudott megfelelő fedezetet biztosítani a munkálatokhoz. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztést támogató fejezetéből sikerült most forrást szerezni, amelyet csak minimális önrésszel kell kiegészítenie az önkormányzatnak – mondta el Brányi Mária alpolgármester a teljes felújítás alatt álló gyermekorvosi rendelőben.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Azt gondolom, hogy a felújítási munkák végére valamennyi alapellátási egységben meg tudjuk valósítani azokat a beavatkozásokat, amelyeket egyébként a költségvetésből nem tudtunk. Úgy vélem, hogy az ilyen, 40 évvel ezelőtt épült létesítményeknél, ilyen időközönként, egy ilyen típusú nagy beavatkozásra mindenképpen szükség van – fogalmazott. Nagy Zoltán a kivitelező cég felelős műszakivezetője elmondta még, hogy több mint 300 négyzetméteren végeznek munkálatokat, amelynek során a rendelők teljes gépészeti, villamos és belső felújítása megtörténik. Új fűtési, világítási és szellőző rendszert építenek ki, kicserélik a belső nyílászárókat és megújulnak a falfelületek és a burkolatok is.

A Jutasi út 59. szám alatti rendelőben Brányi Mária alpolgármester és Nagy Zoltán műszaki vezető tartottak tájékoztatót a felújításról Fotó: Molnár Sándor/Napló

A rendelők tervezett átadási határideje május első hete, addig, a zavartalan orvosi ellátás érdekében az SZTK épületében bérel rendelőket az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában