Segítenek a gyógyulásban

2019.06.21. 20:39

Megújult a Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthona

Ünnepélyes keretek között, Kövér László házelnök részvételével adták át Bakonyszücsön a 85 millió forintból megújult bakonyszücsi Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthonát, egyúttal emléktáblát avattak az alapítók tiszteletére.

Polgár Tibor

Kövér László házelnök is gratulált az intézmény felújításához, kibővítéséhez. Mellette Tornavölgyi Krisztián plébános és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Az ünnepség Márfi Gyula veszprémi érsek által celebrált szentmisével kezdődött a helyi katolikus templomban, majd a rehabilitációs otthon felújított és kibővített épületegyüttesénél folytatódott. Forsthoffer Erzsébet intézményvezető tájékoztatása szerint a Nemzeti Alapítvány, a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Villamos Művek támogatásaiból megvalósult, 85 millió forint összértékű beruházás nyomán hét négyágyas, fürdőszobás szobában 28 embert fogadhatnak egyszerre modern, komfortos körülmények között.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke kiemelte, az itteni szakemberek segítségével lelkileg kiegyensúlyozott, jó eredményekre képes gyermekek térhetnek haza Bakonyszücsről. Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke úgy fogalmazott, az 1989-ben alapított lelki rehabilitációs otthon legfontosabb célja, hogy olyan pszichológiai ellátást, gondozást nyújtson a gyógykezelt fiataloknak és a családtagjaiknak, amely segít a betegeknek, támaszt nyújt a családoknak a bizonytalansággal teli életszakaszban.

Márfi Gyula megszenteli a 85 millió forintból megújult bakonyszücsi Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthonát
Fotó: Polgár Tibor/Napló

Az ünnepség részeként az intézmény udvarán leleplezték az alapítók, Bakos-Tóth Márta klinikai gyermek-szakpszichológus és Rajczi Pál kanonok, plébános tiszteletére állított emléktáblát. A bakonyszücsi művelődési házban tartott fogadáson Kövér László, az Országgyűlés elnöke megjegyezte, a kilencvenes évek elején, amikor rátört a szegénység a magyar társadalomra, kiemelkedő bátorságra vallott alulról jövő kezdeményezésként alapítani egy karitatív intézményt.

Kövér László házelnök is gratulált az intézmény felújításához, kibővítéséhez. Mellette Tornavölgyi Krisztián plébános és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő
Fotó: Polgár Tibor/Napló

A házelnök úttörő kezdeményezésnek nevezte, hogy a magán, az egyházi és az állami szféra egy jó cél érdekében össze tudott fogni. Hozzáfűzte: most, amikor Magyarország gyarapodó, fejlődő pályára állt, ilyen rehabilitációs otthont avatni jelképértékű, hiszen azt is mutatja, hogy erősödik a közösség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában