energiahatékonyság

2019.03.28. 18:50

Megújult a nyárádi hivatal és a konyha

Határidőre és a tervezett keretösszegeken belül elkészült két, egyenként több mint 44 millió forintból megvalósított nyárádi beruházás: a helyi polgármesteri hivatal épületének energetikai korszerűsítése és a szociális konyha felújítása.

Polgár Tibor

Pajak Károly köszönti az átadóünnepség résztvevőit. Mögötte Kovács Zoltán és Polgárdy Imre

A fejlesztéseket Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke adta át. Pajak Károly, Nyárád polgármestere köszöntőjében elmondta, mindkét beruházáshoz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egy-egy kiírásán nyerték el a szükséges forrást.

Kovács Zoltán, Polgárdy Imre és Pajak Károly átadja a felújított szociális konyhát

A polgármesteri hivatal épülete teljes körű energetikai korszerűsítésen esett át, például hőszigeteléssel látták el a homlokzatot, a lábazatot, a padlás- és a pincefödémet, miközben nyílászárócseréket hajtottak végre, illetve szilárd biomassza tüzelésű kazánt építettek be. A közkonyha esetében a rekonstrukció elsősorban a belső burkolatok és a gépészeti vezetékek cseréjére, valamint eszközbeszerzésre irányult.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Kovács Erika jegyző és Pajak Károly polgármester átadja a felújított polgármesteri hivatalt

– A szociális konyhánk felújításával és a kapcsolódó eszközbeszerzéssel létrejött egy olyan modern főzőkonyha, ahol a helyben termelt alapanyagok feldolgozásával egészséges ételeket tudunk előállítani és biztosítani községünk lakosainak. Ez a két a beruházás szép példája annak az összefogásnak, amit a kormány a megyei és a helyi önkormányzattal közösen azért valósított meg, hogy a rendelkezésünkre álló hazai és európai uniós források minél gyorsabban és hatékonyabban szolgálhassák mindannyiunk jólétét – fogalmazott Pajak Károly. A polgármester megjegyezte, az építési munkálatok ideje alatt sem volt zárva a két intézmény, aminek munkatársai fizikai munkájukkal is hozzájárultak a beruházások sikeres megvalósításához.

Pajak Károly köszönti az átadóünnepség résztvevőit. Mögötte Kovács Zoltán és Polgárdy Imre

Kovács Zoltán kiemelte, a nyárádi polgármesteri hivatal korszerűsítése szépen beleillik Magyarország energiahatékonysági cselekvési tervébe, ami energiatakarékos épületeket irányzott elő, ezáltal elősegíti az ország mindenkori energiafüggőségének csökkentését, megszüntetését. Az országgyűlési képviselő rámutatott, a szociális étkeztetéshez helyben termelt élelmiszereket használnak, és a település közkonyhája az óvodai ellátásban is részt vesz, így az erre a célra kapott fejlesztési támogatás a lehető legjobb helyre került. A kormánypárti politikus hozzáfűzte, Nyárád rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, köszönhetően többek között annak, hogy Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is sokat segít a szülőfalujának. A Nyárádi Dalárda énekes műsorával színesített ünnepi épületátadásokon Polgárdy Imre gratulált a beruházások költséghatékony és gyors megvalósításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában