Jó alkalom az emlékezésre

2019.04.01. 20:00

Megünnepelték Tapolca várossá nyilvánításának évfordulóját

A magyar nemzet szenvedéstörténete visszaköszön a város történetében. Jó, hogy nem volt másként, mert a folyamatos megújulási kényszer ad alkalmat most arra, hogy a város létezését ünnepeljük.

Tóth B. Zsuzsa

A város születésnapi ünnepségén a Tapolca Város Díszpolgára kitüntetést Czibere Tibor vehette át Dobó Zoltán polgármestertől Fotó: Pesthy Márton

Ezekkel a szavakkal köszöntötte a város napi ünnepség résztvevőit a Tamási Áron Művelődési Központban Dobó Zoltán. A polgármester úgy fogalmazott, hogy jó alkalom a város születésnapja a visszaemlékezésre. – A születésnapon nemcsak önmagunk ünneplésével vagyunk elfoglalva, hanem a szülőkre is gondolnunk kell. Nekik köszönhetjük a létünket. Ez Tapolca esetében sincs másként, de vajon egy város tekintetében ki lehet a szülő és ki az ünnepelt?

A szülők a generációk, amelyek elkövettek mindent, hogy a gyerek, a közösség gyarapodjék. Fel kellett venniük a versenyt ahhoz, hogy ma születésnapot ünnepeljünk, túl kellett élniük számos nehézséget. Gazdaságilag, elhelyezkedésünket tekintve számtalan előnyt és hátrányt fel tudunk sorolni, de ez a közösség szépen és jól teljesít. Sport, kultúra, tudomány tekintetében is elmondhatjuk, hogy ebből a közösségből sokan felértek a világ tetejére – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a magyarság, a gének, a környezet és sok minden más kellett ehhez, de ne feledjük, hogy a legtehetségesebb egyén sem lesz kiváló személyiség egyedül. A közösség ereje formálja azokat, akik életüket sikerrel végig tudták járni. Leszögezte, a város elkövet mindent, hogy jó hírét vigyék a világban. A mai napon pedig mindenki elgondolkodhat, hogy megérte-e vállalni a munkát. – Mondhatjuk, hogy megérte, és ma mindenkinek meg is köszönjük, amit tett – mondta Dobó Zoltán.

A város születésnapi ünnepségén a Tapolca Város Díszpolgára kitüntetést Czibere Tibor vehette át Dobó Zoltán polgármestertől Fotó: Pesthy Márton

Az ünnepségen a Tapolca Város Díszpolgára címet kapta Czibere Tibor, a Tapolca Városért kitüntetést a Plecotus Barlangkutató Csoport, a Tapolcai Közművelődésért díjat a Tapolcai Musical Színpad vehette át. Tapolcai Nevelésügyért díjat érdemelt ki Haga Kálmán, Csank Péterné és Süléné Tóth Piroska. A Tapolcai Egészségügyért és Szociális Ellátásért elismerést Gáll András kapta. Sándor Lászlót a Tapolcai Városrendezésért és Városfejlesztésért díjjal jutalmazták, Kovács Tímea munkáját a Tapolcai Közszolgálatért kitüntetéssel ismerték el. Az év tapolcai rendőre Szoboszlainé Szabó Szilvia lett, az Év vállalkozása kitüntetést Buzás Lajos vehette át. Az ünnepségen közreműködtek a Járdányi Pál Zeneiskola tanárai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában