#péntek13

2018.04.13. 09:40

Miért félünk a péntek 13-tól? Szakértőnk válaszol!

Péntek 13-ától az az ember is fél, aki egyébként a mindennapokban nem babonás. Különleges, misztikus erő lengi körül ezt a napot.

Horváth Virág

Péntek 13-án vannak, akik bezárkóznak a biztonságot adó otthon falai közé, vannak, akik különlegessé teszik ezt a napot horrorfilm-maratonnal és vannak, akik nem foglalkoznak vele. Mégis benne van a levegőben, hogy ez a szerencsétlen szám bármikor óriási szerencsétlenséget szakíthat a nyakunkba!

Megkerestük a péntek 13. történetével kapcsolatban az ajkai illetőségű Ancsa jósnőt, aki elmesélte nekünk miért fél mindenki a baljós péntek 13-tól?

Egy rég elfeledett ősi boszorkány történet szerint a péntek 13-a elátkozott nap volt! A boszorkányság jónak indult az Univerzumban, és csak a pozitív energiákat használták gyógyításra. Még is az emberek bántották őket a tudásuk, és a megmagyarázhatatlan tetteik végett. Történt egyszer, hogy 13 boszorkány egy hajnalon, pont, péntek 13-án összegyűlt és energiájukat a sötét elemekhez irányították, és megátkozták ezt a napot! Innentől keletkezett, hogy péntek 13-án olyan dolgok történnek az emberek életében, ami szerencsétlen, megmagyarázhatatlanok, és a negatív erőket képviselik! Volt még egy titkos kérésük a boszorkányoknak, hogy csak azoknál működjön péntek 13-i rossz ómen, balszerencse, akik hisznek benne! – mondta el kérdésünkre a jósnő.

Idővel rengeteg babona, félelem alakult ki az emberekben, és ez a mai napig jelen van életükben péntek 13-val kapcsolatban. Ancsa jósnő említett is néhányat közülük:

- Érdemes a mai napon lemondani manikűrösünket és pedikűrösünket is – a babona szerint, ugyanis ha péntek 13-án vágjuk le körmeinket, nagy szerencsétlenséget hozunk magunkra! Ha fodrászhoz mennénk is inkább maradjunk otthon – a legkisebb tincs levágása is egy családtagunk halálához vezethet.

- Semmiképpen se ásíts! Ha mégis elkerülhetetlen, azonnal rakd a kezedet a szád elé, mert a babonák szerint ezen a napon a nagyra tátott szádon keresztül gonosz démonok kerülhetnek beléd.

- Ne randizz ezen a napon! Az ezen a napon induló kapcsolatok ugyanis halálra vannak ítélve. A hiedelmek szerint házasodni sem szabad péntek 13-án, de a szülést is érdemes visszatartani.

- Péntek 13-án a sózás ugyanis balszerencsét hoz.

- Óvakodj a fekete macskától.

- Ezen a napokon való jóslás energetikailag erősebb.

 

És talán a legfontosabb, amire mindenki várt, most megtudhatja, milyenek a várható energiák körülöttünk péntek 13-án: „Mit már érezhettük, hogy különféle hurrikánok, árvizek, gyilkosságok és negatív energiák jellemezték az elmúlt időszakot, melyek elég erős energiával hatnak az emberekre és életükre. 13-án lehet ennek az energetikai időszaknak a csúcspontja, és a hiedelmek, és félelmek ezt jobban felerősíthetik! Párkapcsolatok lezárása, depresszió felerősödése, veszekedések, viták várhatóak. Most mindenki le tudja zárni ügyeit és pont 13-ból eredően, mert a Tarotban ez az újrakezdés lapja, maga mögött hagyhatja majd a nap végére gondjait, bajait! Péntek 13-i rossz dolgai után, jöhetnek az új impulzusok, és pozitív energiák!Nem kell, hogy rossz napod legyen! Mivel ma a félelmek felerősödnek az emberekben, tudatosan figyeld a mai napodat. és változtass rajta, hogy estére elmondhasd, hogy jó napom volt!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában