Busók űzték el a telet

2020.02.04. 07:00

Mohácsi maskarásokat hívtak a Pegazus pápai farsangjára

Mohácsi busók látogattak el a Fő térre a pápai Pegazus Színház farsangi programja alkalmával. A rendezvény rengeteg érdeklődőt csábított a térre.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Farsangi mulatságra invitálta a kikapcsolódni vágyó családokat a Pegazus Színház szombaton. A teátrum Szent István úti épületében kézműves játszóházzal indult a program, majd a társulat legújabb bérletes előadását, a Pöttöm Panna című zenés bábjátékot láthatta a közönség. Az eseményt jelmezes felvonulás, tombola, valamint farsangi négypróba is színesítette.

A busóbemutató mellett táncház és interaktív játék gazdagította a rendezvényt
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A délutáni programok a Fő téren folytatódtak, ahova mohácsi busók érkeztek a Pegazus Színház meghívására. A busóbemutató mellett sokak örömére lehetőség nyílt a közös fotózkodásra, illetve táncház és interaktív játék gazdagította a rendezvényt.

Végh Zsolt, a Pegazus Színház társigazgatója lapunknak nyilatkozva elmondta, a teátrum tízéves jubileuma alkalmával korábban már részt vettek a mohácsi busók a farsangi rendezvényen. Mivel a színház a 15. évadját ünnepli, a mohácsi busók a kerek évforduló jegyében ez alkalommal is meghívást kaptak a programra, mely rengeteg érdeklődőt csábított a Fő térre.

– Nagyon örülünk, hogy a Pegazus Farsang minden évben kifejezetten sok látogatót vonz. A farsangolás, a beöltözés a gyerekek számára még különlegesebbé teszi ezt az alkalmat a családi napjaink sorában, ezért idén is az egészen kicsiktől az általános iskolásokig minden korosztály képviseltette magát – fűzte hozzá Végh Zsolt.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Megtudtuk tőle, a színház következő családi programja a február 17-én induló mackókiállítás lesz, mely a 15x300 címet viseli, hiszen idén már 4500 mackót láthatnak az érdeklődők. Végh Zsolt elárulta, a kiállítás alkalmával a színházépületük minden apró zegzuga a mackók birodalmává változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában