Emlékérmek az áldozatos munkáért

2019.06.03. 07:00

Műsorral köszöntötték a diákok a pedagógusokat a pápai ünnepségen

Összesen 17 pápai és környékbeli pedagógust tüntettek ki szolgálati emlékéremmel a hagyományos városi pedagógusnapi ünnepségen.

Polgár Tibor

A kitüntetetteknek a város nevében Unger Tamás alpolgármester gratulált Fotó: Polgár Tibor/Napló

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium aulájában tartott rendezvényen Németh Zsolt, a Türr István Gimnázium intézményvezetője a köszöntőjében úgy fogalmazott, a jó pedagógus igyekszik felfedezni és kibontakoztatni a tanítványaiban lakozó tehetséget, a tudásán és a tapasztalatán keresztül útmutatást ad, segít az élet különböző területein való boldogulásban. Mint mondta, kevés olyan hivatás létezik, mint a pedagógusoké, aminek során annyi kudarc, olykor hiábavalónak tűnő erőfeszítés, ugyanakkor számtalan siker, kellemes meglepetés éri az embert, miközben a munka valódi eredményét gyakran csak évek, évtizedek múlva láthatják meg.

A kitüntetetteknek a város nevében Unger Tamás alpolgármester gratulált Fotó: Polgár Tibor/Napló

Ünnepi beszédében Németh Zsolt a pedagógusi pályát a színház világához hasonlította: a tanárok napi 6-8 órát a színpadon töltenek, és a világ legkritikusabb közönsége előtt „játszanak”. A hallgatóság és a díszlet folyton változik, mindig új generációkkal találkoznak, akik más módszereket igényelnek, ami állandó megújulást igényel, amihez folyamatosan tanulniuk kell a pedagógusoknak is.

– Ehhez a nehéz, de nemes és mindennél előbbre való feladathoz kívánok önöknek sok érdeklődő, kíváncsi, olykor engedetlen, rosszalkodó tanítványt! – hangsúlyozta Németh Zsolt. A Türr István Gimnázium igazgatója a nyugállományba vonuló kollégáknak békét, boldogságot, egészségben eltöltött éveket kívánt.

A városi pedagógusnapi rendezvényen a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai zenés-verses műsorral köszöntötték az ünnepelteket. Az esemény végén Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója, Berta Ildikó, a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziumának tagintézmény-vezetője, Hegyiné Mráz Erika, a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pápai Tagintézményének igazgatója, valamint Unger Tamás, Pápa alpolgármestere kitüntetéseket, elismeréseket adott át a város és környéke oktatási, nevelési intézményeiben dolgozó pedagógusoknak. Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott: Ásványi Lászlóné, Badics Józsefné, Bartalisné Korcsmáros Katalin, Bolláné Cseh Gabriella, Herman Józsefné, Kolonics Józsefné, Mészáros Zita, Nagyné Benkovics Márta, Szalczerné Radics Anna, Persaits Lászlóné, Pető Attiláné, Sabján Dénesné, Szita Gabriella, Tima László, Udvardi Imréné, Varga Zoltánné és Zsédenyi Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában