irány a középiskola!

2019.01.17. 22:00

Nagy az érdeklődés a felvételire felkészítő foglalkozások iránt

Szombaton írják a központi írásbeli felvételi vizsgákat a nyolcadikos tanulók, akik ősztől valamely középiskolában kívánják folytatni tanulmányaikat.

Leitner Vera

A Báthory-iskola nyolcadikosai már egy évvel ezelőtt megkezdték a felkészülést a központi írásbeli vizsgákra

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A felvételiző diákok magyar nyelvből és matematikából is vizsgáznak, központi írásbelit csak gimnáziumok és szakgimnáziumok kérhetnek – közölte az Oktatási Hivatal szerdán. A negyedik, hatodik és nyolcadik osztályos felvételizők január 19-én, szombaton 10 órától írják a középfokú írásbeli felvételit, a most sikeresen vizsgázók ősszel hat vagy nyolc évfolyamos gimnáziumban, valamint bármely gimnázium vagy szakgimnázium 9. évfolyamán folytathatják tanulmányaikat.

A Báthory-iskola nyolcadikosai már egy évvel ezelőtt megkezdték a felkészülést a központi írásbeli vizsgákra Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Báthory István Sportiskolai Általános Iskolában már a hetedik évfolyam második félévétől lehetőségük nyílik a tanulóknak arra, hogy megkezdjék a felkészülést az írásbeli vizsgákra – tudtuk meg az intézményt vezető Barták Péternétől. – Délutánonként szaktanárok ismétlik át a diákokkal a tananyagot, illetve korábbi évek felvételi feladatait oldják meg közösen. A felkészítésnek nagyon örülnek a szülők is, hiszen ez ingyenes, itt van helyben, ami szintén előny, illetve szabadon választható, nem tesszük kötelezővé, így a tanulók délutáni programját sem köti meg. Minden évben több huszonöt–harminc fős csoportot is indítunk, nagy az érdeklődés – mondta el az igazgatónő, aki hozzátette, idén három osztályból 78 diákjuk tanul tovább.

Megtudtuk, a Báthory legtöbb diákja Veszprémben marad, a nagyon jó tanulók körében a Lovassy, a Vetési, a nagyon jó sportolók körében pedig a Noszlopy a legnépszerűbb, de sokan választják a közgazdasági és közigazgatási szakgimnáziumot, az iparit, a Jendrassik–Venesz iskolát és a SÉF-et is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában