Okozhat fennakadást a közlekedésben?

2018.01.03. 11:34

Ne ijedjen meg: víztornyot robbantottak Ukkon (frissítve)

Évtizedek óta használaton kívül áll egy húsz méteres víztorony Ukk határában, ami életveszélyes, ezért szerdán délben robbantással elbontják, tudtuk meg Komendánt Irén polgármestertől.

Kovács Erika

Fotó: Olvasó

Számos hatóság, illetve a helyi önkormányzat engedélye, hozzájárulása, illetve komoly és alapos előkészítés után kerül sor szerdán délben a robbantásos bontásra, közölte érdeklődésünkre a polgármester. Komendánt Irén kiemelte, a húsz méteres toronyt évtizedek óta nem használja senki. Életveszélyessé nyilvánították, ezért döntöttek az elbontása mellett. Erről a lakosságot jó előre tájékoztatták a településen elhelyezett hirdetőtáblákon.

Fotó: olvasói

A bontást a szakemberek biztonságos körülmények között végzik, a robbantás egyáltalán nem veszélyezteti a falut, illetve a lakóházakat, többek között árkot ástak, védőhálókat helyeztek ki a torony, illetve a munkálatok köré.

Helt Ákos hadnagy, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, részükről az ajkai hivatásos tűzoltók vesznek a helyszín biztosításában.

Fotó: Olvasó

A torony közelében vasúti sín is húzódik, így megkerestük a Máv Zrt.-t, hogy a robbantás okozhat-e fennakadást a közlekedésben? Lőcsey Virág a társaság szóvivője elmondta, a személyvonatokat nem érintik a munkálatok, egy tehervonatot viszont megállítanak.

Frissítve:

Helyszíni információnk szerint a robbantást nagy profizmussal végrehajtották, a közelben lakó házaspárt a robbantás idejére megkérték, hogy hagyja el otthonát, de rövid idő múltán visszatérhettek házukba.

Fotó: Olvasó
Fotó: Olvasó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában