akadályok

2019.04.20. 07:00

Nehézségekbe ütközik Pápa belvárosának felújítása

Több előre nem látott nehézség is bonyolítja a Korvin utca újjáépítését, ami a műszaki problémák ellenére folyamatosan halad.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Vörös László, a kivitelező cég vezérigazgatója a legutóbbi helyszínbejáráson elmondta, a járdaépítési munkálatok már a végükhöz közelednek, a Kuruc utcáig mindkét oldalon elkészült az új gyalogosfelület, egyúttal hozzáláttak az útpálya kialakításához is. A parkolókat az úttesttel párhuzamosan építik meg, süllyesztett szegéllyel, kockakő burkolattal. Emellett elkezdődött az aszfaltozás előkészítése: szintre emelik az aknafedlapokat és a víznyelő rácsokat, az útpályát pedig visszamarják, hogy helyet biztosítsanak a 15 centiméter vastag új aszfaltnak.

Vörös Lászlótól megtudtuk, várhatóan május második felében indulhat az aszfaltozás a Bástya utca és a Fő tér közötti szakaszon, míg a Korvin és a Korona utca kereszteződésébe tervezett körforgalom építésével meg kell várni az út alatt lévő gázvezeték kiváltását.

Áldozó Tamás polgármester megjegyezte, a Korvin utca teljes körű rekonstrukciójának megvalósítása során olyan nehézségekbe botlottak, amikkel az eddigi útfelújítások során nem találkoztak. – Kiderült, hogy a föld alatt sokkal nagyobb gondok vannak, mint feltételeztük. A korábbi évtizedek közműkiváltásai, fejlesztései csak a zavart növelték, ráadásul ezekről a beavatkozásokról nem állt rendelkezésre dokumentáció. Kérem, mindenki legyen türelemmel, és bízzunk abban, hogy a szakemberek mielőbb megoldást találnak a problémákra – hangsúlyozta Áldozó Tamás. Pápa polgármestere hozzáfűzte, amennyiben a felmerült műszaki bonyodalmak kijavítása többletköltségeket okoz, akkor sem hagyhatják megoldatlanul azokat.

Molnár István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetője kifejtette, a kivitelezés alatt napvilágra került, hogy a Korvin utca néhány házi szennyvízbekötése a régi csapadékvíz-elvezető rendszerre csatlakozik. Ezeken a helyeken ismételten felül kell vizsgálni a szennyvíz- és a csapadékvíz-rendszert. Szintén komoly problémát okoz az építkezésnél, hogy többen behajtanak gépjárművel a lezárt utcába, adott esetben a kerítés félrerakásától sem riadnak vissza, illetve van, aki a forgalom elől elzárt, munkavégzés alatt álló utcában parkol. Ezzel akadályozzák a csapadékvízrendszer vizsgálatát, gátolják a munkálatokat, nem utolsósorban pedig balesetveszélyes helyzeteket okozhatnak.

Molnár István kiemelten kérte, hogy mindenki tartsa be a behajtást tiltó táblák utasításait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában