A várba látogattak

2019.06.20. 11:00

Nevelőszülők és gyermekeik együtt ünnepeltek Sümegen

A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülői Hálózata a várban és környékén tartotta az idei gyermeknapot.

Tóth B. Zsuzsa

Lufibohóc kereste a gyerekek kedvét az arénában Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A programokra több mint kétszáz nevelt gyermek érkezett a várhoz, izgatottan várták nevelőszüleikkel együtt, hogy milyen élményekkel gazdagodnak. Az ünnepelteket az arénában köszöntötték a lovagok, majd a lufibohóc kereste a gyerekek egy részének kedvét, mások pedig sok élményt szereztek a várban. Annak tárlatait végigjárva bepillantást nyertek a középkori életbe, amelyet megkoronázott a látványos lovagi torna, majd a gyerekek elámulhattak a kocsi- és fegyvermúzeum gyűjteménye láttán. Papp Imre várkapitány ebédre is meghívott mindenkit, hogy még szebbé tegye a napot.

Kocsiné Sződy Karolina megbízott intézményvezető lapunknak elmondta, hogy az Ősiből, Berhidáról, Csetényből, Csesznekről, Zircről, Sümegről érkező gyermekek és nevelőik között ritkák az ilyen alkalmak, amikor az egész család együtt lehet, és miközben együtt ünnepelnek, szórakoznak, erősödik köztük a kapcsolat.

Lufibohóc kereste a gyerekek kedvét az arénában Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A központ autóbuszos szállítást is biztosított részükre a cél érdekében. Többen voltak már Sümegen karácsonyi ünnepségen, de sokan most látják első ízben a várat. „Örülünk, hogy a várkapitánytól ilyen gáláns ajándékot kaptunk, nagyon hálásak vagyunk érte” – mondta a megbízott vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában