Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program

2019.05.30. 07:00

Nyolcadik éve működik Finnország öt tiszteletbeli konzulátusa közül az egyik a veszprémi hotelben

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében megújult a Villa Medici, ahol nyolc éve működik Finnország öt tiszteletbeli konzulátusa közül az egyik.

Balla Emőke

Neubauer Sándor, Neubauer Edit és Porga Gyula

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Villa Medici Hotel és Étterem a pályázaton 38,5 millió forintot nyert. Ebből az összegből és önerőből 26 szoba berendezését és felszerelését újították fel az elmúlt két évben.

Családi vállalkozásban nyílt meg az ételbár, étterem, majd 1997-ben a szálláshely, mely Veszprém megye első négy csillagos szállodája volt. Minden évben történtek felújítások az épületben, de nagyobb fejlesztésre most, a pályázat által nyílt lehetőség, mondta Neubauer Sándorné tulajdonos-ügyvezető.

Porga Gyula polgármester arról beszélt, büszke arra, hogy Veszprém nem a tömegturizmusra, hanem a magas minőségre helyezi a hangsúlyt. Megköszönte a Neubauer családnak a bátorságot és kitartást, a közel harminc­éves jelenlétet.

Neubauer Sándor, Neubauer Edit és Porga Gyula
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A szálloda nyolcadik éve Finnország tiszteletbeli konzulátusa, egyike az öt magyarnak. A tiszteletbeli konzulátusok kiegészítik Finnország külképviseleteinek hálózatát, Finnország és hazánk kereskedelmi, gazdasági és kulturális kapcsolatait, népszerűsítik az északi országot. Neubauer Edit tiszteletbeli konzul felidézte, hogy az elmúlt nyolc évben számos közös programot szerveztek a Veszprémi Magyar-Finn Egyesülettel, a finn Mikulás (Joulupukki) többször járt a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában