A Krisztus-hívők egységéért rendezik

2019.01.19. 07:00

Ökumenikus imahét Veszprémben és Pápán

„Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” (5Móz 16,18–20) mottóval rendezik az ökumenikus imahetet január 20. és 27. között.

Balla Emőke, Laskovics Márió

Szemerei János evangélikus püspök, Márfi Gyula érsek és Nagy Károly apát, kanonok a tavalyi nyitó alkalmon Fotó: archív/Nagy Lajos

Veszprémben a nyitó napon, 20-án Márfi Gyula érsek hirdet igét a református nagytemplomban. Hétfőn Isó Zoltán evangélikus lelkész a Szent László templomban, kedden Szemerei János evangélikus püspök a Magyarok Nagyasszonya templomban, szerdán Janka Ferenc görög katolikus esperes, parókus a Regina Mundi templomban, csütörtökön Nagy Károly plébános az evangélikus templomban, pénteken Steinbach József református püspök a bazilikában, szombaton Schall Tamás plébános a Kálvin parki református templomban, vasárnap Niederhoffer Zoltán református lelkész a Szent Margit templomban szolgál. Az alkalmak minden nap 17 órakor kezdődnek.

Szemerei János evangélikus püspök, Márfi Gyula érsek és Nagy Károly apát, kanonok a tavalyi nyitó alkalmon Fotó: archív/Nagy Lajos

Pápán hétköznapokon 17 órakor, szombaton 16 órakor kezdődik az alkalom. Hétfőn a Huszár Közösségi Házban Polgárdi Sándor evangélikus esperes, kedden a Szent Benedek-templomban ifj. Márkus Mihály lelkipásztor, szerdán a Szent István vértanú-templomban Salgó Ferenc kanonok-plébános, csütörtökön az evangélikus templomban Szijártó László esperes-plébános, pénteken a Szent József-kápolnában Boncz Zoltán lelkipásztor, szombaton a református templomban Megyesi Ferenc káplán osztja meg gondolatait a hívekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában