ünnepség a megyei katasztrófavédelemnél

2019.03.03. 11:30

Önkéntesek kaptak elismerést a polgári védelem napján

Kétszázmillió embert sújtanak világszerte katasztrófák, főként a környezeti állapotok romlása, a szélsőséges időjárás, illetve a technológiai fejlődéssel járó civilizációs ártalmak miatt – hangsúlyozta Jáger Zoltán ezredes, az Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője a nemzetközi polgári védelem napja alkalmából rendezett ünnepségen. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál önkénteseknek elismeréseket és eszközöket is átadtak.

Kovács Erika

Elismeréseket és eszközöket vehettek át az önkéntes mentőszervezetek a megyei katasztrófavédelemnél, ahol Jáger Zoltán ezredes (balról) méltatta az országos fejlesztési lehetőségeket

Fotó: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Jáger Zoltán ezredes egyebek mellett beszélt arról is, hogy a biztonságban, az országok működésében alapvető jelentősége van a szakmailag képzett és jól felszerelt polgári védelemnek, amely a tűzoltósági és iparbiztonsággal együtt a katasztrófavédelem fontos része. Elhangzott, a hivatásos szervezetek egyedül nem mindig tudják biztosítani adott nemzet védelmét, ezért van szükség önkéntesek, civil szervezetek munkájára is.

Elismeréseket és eszközöket vehettek át az önkéntes mentőszervezetek a megyei katasztrófavédelemnél, ahol Jáger Zoltán ezredes (balról) méltatta az országos fejlesztési lehetőségeket Fotó: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

- Elemi érdek a mentés megszervezése, a helyi felkészülés, amelyben meghatározóak a polgármesterek. Veszprém megyében nyolcvan településen működik önkéntes mentőcsoport. A biztonságot adó jövőnk alapja a szolidaritás, a mozgósítás, az önkéntesek toborzása, és a katasztrófák csak akkor kezelhetők sikeresen, ha a lakosság is felelősséget érez saját biztonságáért – vélekedett Jáger Zoltán.

A biztonságot érintő gondolatok után Dányi Béla dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgatótól elismerést vett át Kovács Bálint az ajkai önkéntes mentőcsoporttól, Járási Melinda Csilla várpalotai közbiztonsági referens, Vass János a vöröskereszttől, Hajas Ildikó pápai tanár és Meiczinger Máté, a Bakonyi Barlangi Mentőszolgálat elnöke.

Elismerést kapott a budapesti központi ünnepségen Kammerer Tamás a Zalahaláp-Sáska önkéntes tűzoltó egyesülettől és Hartman Ferenc, a Vadkacsa Off-Road vezetője.

Az ünnepségen kiderült, országosan másfél milliárd pályázati támogatással segítik az önkénteseket, amelyből ezúttal tíz Veszprém megyei mentőszervezet áramfejlesztőket és szivattyúkat vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában