átadás

2019.07.25. 07:00

Összefogással újult meg a raposkai rendelő

A Bazaltorgona Falunapon adtak át egy díszpolgári címet, valamint a korszerűsített orvosi rendelőt.

Tóth B. Zsuzsa

Karasszon Diána, Bolla Albert, Csizmadia László és Németh Mária Anita a rendelő átadása utáni percekben

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ünnepséget megnyitva Bolla Albert polgármester köszöntötte az egybegyűlt vendégeket, köztük a németországi testvértelepülés, Ebeinheim 12 fős küldöttségét. Amint azt elmondta, valóságos közösségi siker volt a falunapi ünnepség előkészületeinek sora és a rendelő fűtés-korszerűsítése.

– A közösségért való tenni akarás terén a település polgárai kiváló példát adnak a különféle események kapcsán. Akár kulturális rendezvényekre készülnek, akár más közösségi munkát vállalnak, ez a jellemző. Segítenek a hulladék összegyűjtésében, a hegyi utak karbantartásában, ilyenkor pedig a vendégek fogadásában. A falunap pedig lehetőséget ad a közös ünneplésre. Ma dísz­polgári címet és a felújított rendelőt is átadjuk. Utóbbi szintén közös erővel valósult meg, mintegy 2,5 milliós költségből. Ehhez 1,8 millió forint pályázati támogatást kaptunk, de jelentős volt a társadalmi munka értéke is – mondta a polgármester, és megköszönte mindazok erőfeszítéseit, akik segítettek a cél érdekében.

Rainer Rudloff polgármester levélben üdvözölte az ünnepség résztvevőit. Mint írta, hamarosan a húszéves évfordulót ünnepelhetnek a testvértelepülések. A díszpolgári címet Lovász Gábor vehette át, aki Raposkán született 1929-ben, és jelenleg is ott gazdálkodik. Életútjáról Németh Mária Anita jegyző beszélt, méltatva 1956-os helytállását, közösségi tevékenységét.

Az orvosi rendelő átadása kapcsán Csizmadia László, a fűtést korszerűsítő cég vezetője elmondta, hogy mostantól a környezetszennyező konvektorok helyett kondenzációs gázkazán biztosítja a meleget. Egységes hőmérsékletet biztosít, de helyiségenként is szabályozható a fűtés a rendelőben. A korszerűsítést Karasszon Diána háziorvos köszönte meg.

Karasszon Diána, Bolla Albert, Csizmadia László és Németh Mária Anita a rendelő átadása utáni percekben
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A kultúrházban az ünnepen helyi, többnyire fiatal alkotók fényképeiből, grafikáiból, festményeiből nyílt kiállítás. A falunap reggel bemelegítéssel kezdődött a kultúrháznál, aztán futballmérkőzések, lángosparti, tűzoltó-bemutató, ugrálóvár várta a vendégeket. Délután kitáncolták a májusfát, a kulturális programban a helyi gyerekek táncoltak, volt népdal, citerazene, musical a vacsora és a bál előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában