valamennyi lakónak szól

2019.09.06. 07:00

Paloznak sikere: virág és parkok mindenütt

A rendezettségnek, a rengeteg virágnak, a parkoknak, a zöld területeknek köszönhető, hogy a legvirágosabb község lett Paloznak – mondta el lapunknak Czeglédy Ákos polgármester a minap átvett díj apropóján.

Kovács Erika

A környezetszépítők egy csoportja. Sipos Róbert (balról), Kis Lenke, Czeglédy Ákos, Szimics Móni és Steinbach Zoltán a díjjal az önkormányzat előtt

Fotó: Kovács Erika/Napló

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kiírására a régióban, így Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében is közzétették a legvirágosabb települések listáját az országos megmérettetés előtt.

A környezetszépítők egy csoportja. Sipos Róbert (balról), Kis Lenke, Czeglédy Ákos, Szimics Móni és Steinbach Zoltán a díjjal az önkormányzat előtt Fotó: Kovács Erika/Napló

A községek közül Paloznak került ki győztesen. A polgármester úgy fogalmazott, a rangos elismerés nemcsak az önkormányzat munkájának szól, hanem valamennyi lakónak, a nyaralóknak, akik saját portájukon kívül tágabb környezetüket is szépítik. Egy nyaralótulajdonos például gyógynövény-fűszerkertet hozott létre önkormányzati területen, amit az MTÜ külön elismert. Czeglédy Ákos azt mondta, vélhetően az említetteknek köszönhető, hogy 2010-ben Paloznak volt az ország legvirágosabb községe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában