Köszönet illeti meg őket

2019.06.05. 07:00

Pedagógusnap Balatonfüreden: sokszínű, magas színvonalú az oktatás

Sokszínű, magas színvonalú oktatás jellemző Balatonfüred óvodáira, iskoláira – hangsúlyozta Bóka István polgármester a pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségen az Anna Grand Hotel dísztermében hétfőn.

Kovács Erika

Kiss Lajos emlékérmet és Balatonfüred közoktatásáért kitüntetést vehetett át Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Igen nagy a felelőssége az iskolának – idézte Bóka István, Balatonfüred polgármestere Korzenszky Richárd tihanyi bencés szerzetest. A város elöljárója így utalt a pedagógusok felelősségteljes munkájára, akiket köszönet, tisztelet illet meg, mert tudásukat átadják a következő generációnak.

Kiss Lajos emlékérmet és Balatonfüred közoktatásáért kitüntetést vehetett át Fotó: Pesthy Márton/Napló

Elhangzott, az önkormányzat egyik legfontosabb feladatának tekinti, hogy a fiatalok sokszínű, kiegyensúlyozott, magas színvonalú oktatást kapjanak, ami jellemző a város valamennyi óvodájára, iskolájára. Mindemellett a pedagógusok a gyermekeket különböző programokra, előadásokra is felkészítik, amivel öregbítik a város hírnevét és életre szóló élménnyel ajándékozzák meg a gyermekeket, szülőket.

– A jó pedagógus optimista és kissé idealista, mert hiszi, hogy képes a világot szebbé, jobbá tenni. Hiszek benne, hogy a pedagógusok által átadott értékek, mint a tudás, egymás tisztelete, elfogadása és szeretete, a társadalmi életen belül megfelelő helyre kerül majd – vélekedett a polgármester.

A köszöntő után átadták a Pedagógus szolgálati emlék­érmet, amelyet Hudák Éva, Kőszeghy Edit és Tóth Lászlóné, a Radnóti iskolából, Varga Vilmosné és Kiss Lajos a Lóczy gimnáziumból, Zsár Éva, a Ferencsik iskolából vehetett át.

Balatonfüred közoktatásáért kitüntetésben Nádasdy Imréné a Radnóti iskolából, Zsófiné Csajkovszi Mária a Kiserdei óvodából, Kiss Lajos a Lóczy gimnáziumból részesült. Virággal, oklevéllel köszöntötték a több évtizede dolgozó pedagógusokat és a nyugdíjba vonulókat is. Az ünnepségen az óvodások és iskolások műsorral ajándékozták meg a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában