Nagy segítség a családnak

2019.06.25. 11:30

Példaértékű összefogás a várpalotai Simon Zétény gyógyulásáért

Több mint egymillió forint gyűlt össze a Várkerti Iskola által szervezett jótékonysági gálán, amelyet múlt vasárnap tartottak a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.

Szabó Péter Dániel

Falusi Mariann énekesnő is fellépett a várpalotai jótékonysági gálán

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A várpalotai Várkerti Általános Iskola 6.a osztályos tanulója, Simon Zétény ez év január óta agyhártyagyulladásból kialakult súlyos szövődmény következtében éber kómában fekszik. Gyógykezelése igen költséges, ezért szeretne segíteni a családnak a tanintézmény.

Simon Zétény diáktársai közül sokan műsorral készültek a városi sportcsarnokban rendezett eseményre Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Ennek érdekében május végén egy jótékonysági akciót kezdett az iskola, melynek keretében saját tervezésű kitűzőket értékesítettek, futóversenyt szerveztek, pénzt gyűjtöttek egy erre elkülönített számlán, valamint a napokban egy nagyszabású gálaműsort is tartottak a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban. A telt házas eseményen a közönség elé lépett – az iskola tanulóin kívül – Falusi Mariann, Szemenyei János, de ott voltak az Országos Musical és Operett Kurzus művészei és növendékei, valamint Kósa Ivett, Szén Alexandra, a Flash Dance és a Vision Hip Hop táncosai.

Az elmúlt hetekben példaértékű összefogásról tett tanúbizonyságot Várpalota, hiszen a Várkerti Általános Iskola mellett sok más intézmény, cég, civilszervezet és természetesen magánszemély is csatlakozott a jótékony célú megmozduláshoz. Ennek eredményeképpen 2 756 000 forint gyűlt össze az Egy Mosolyért Közalapítvány – Zétény gyógy­kezelésére elkülönített – számláján, mely a gálaműsor során további 1 126 600 forinttal gyarapodott, mondta el lapunknak Jókuti Ildikó.

Falusi Mariann énekesnő is fellépett a várpalotai jótékonysági gálán
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Simon Zétény osztályfőnöke a gála végén egyúttal tolmácsolta Campanari-Talabér Márta üzenetét. Várpalota polgármestere hangsúlyozta, a gyógykezeléshez szükséges hiányzó összeget a település önkormányzata kiegészíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában