választás devecserben

2017.10.16. 01:00

Ferenczi Gábor marad a polgármester (frissítve)

A városban a mai időközi polgármester- és képviselő-testületi választáson dől el, hogy a csonka ciklusban kik irányítanak tovább.

Tóth B. Zsuzsa

A 4507 lakosú Devecserben 3672 fő jogosult szavazni, négy szavazókörben. Amint azt Bendes István jegyzőtől megtudtuk, a választás a reggeli órákban zavartalan. Az időközi választást a képviselő-testület feloszlatása miatt írták ki.

Délelőtt nyugalom volt a városban, a lakosság jelentős része fontosnak érezte, hogy beleszóljon szavazatával a jövőbe. Sokan sétával, rokon látogatással kötötték egybe a voksolást, még vidékről is hazautaztak e célból.

Nagy Ildikó az összetartás reményében voksolt

Nagy Ildikó szerint egyszerűbb volt most dönteni, mint a legutóbbi szavazás során.

– Ismerem az indulókat, összetartást és békét várok az új testülettől. A nélkül nem tudnak együtt dolgozni a városért – mondta Ildikó. Egy fiatal hölgy édesanyjával együtt adta le szavazatát.

– Bár nem a városban élek már, de ide vagyok bejelentve, minden szavazáson itt vagyok – mondta. Édesanyja az új vezetéstől a nagyobb aktivitás mellett leginkább a cigánykérdés megoldását várja.

A városban nyugalom van, sokan kellemes sétával kötik össze a szavazást
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Körmendy Dezső és felesége kisgyermekükkel mentek szavazni. Egyet értettek abban, hogy nem mindegy, kik állnak majd a város élén.

– Nem volt rend, nem vagyok elégedett, más vezetést szeretnénk a jövőben – mondta Körmendyné. Férje szerint szükség lenne az óvoda bővítésére, a biztonságosabb közlekedésre.

– Fontos, hogy mindig szavazzunk, amikor lehet. Szeretném, ha többnyire a jelenlegi vezetés tudná folytatni a megkezdett munkát. Nem tudtak együttműködni, más tagokat kellene bevinni a testületbe. Talán egy-két kevésbé népszerű képviselő kiesik és a helyükre olyan újak kerülnek, akikkel a polgármester együtt tud majd dolgozni. Nem gondolom, hogy a jobbikos vezetés miatt elesne valamitől a város. Ha szakmailag jók, akkor eztán is fejlődik a város – mondta egy neve elhallgatását kérő hölgy. Németh Sándorné azt mondja, nyolcvan évesen neki leginkább az a fontos, hogy a lányáéknak szebb jövőjük legyen, tudjanak tervezni, ezért mindig ott van a szavazáson.

Délután 14 óráig 991-en adták le szavazatukat a választókerületekben, zavartalan a választás Devecserben. Ez, a hozzávetőlegesen 27 százalékos arány nagyjából megfelel a korábbi választás hasonló időpontban mért adatainak. Mozgóurnát közel harmincan kértek.

20.34: Az időközi választás nem hivatalos eredménye szerint Devecser polgármestere továbbra is Ferenczi Gábor (Jobbik) 1168 szavazattal. A választás 47 százalékos részvételi aránnyal zárult, a polgármesteri posztért indulók közül Nagy Sándor, a Munkáspárt jelöltje négy szavazatot kapott, Kozák János független jelölt 19 szavazatot, Somogyi Márta független jelölt 80 szavazatot, Kovács László független jelölt 363 szavazatot és Kozma György István 60-at. A képviselő-testületi tagokra adott szavazatok összesítése még folyamatban van.

 

2017. október 16.

1168 szavazattal megnyerte a választást Ferenczi Gábor Jobbikos polgármester. A jegyzőkönyv szerint 2017. október 16-án a 00.30 órakor kezdődő Devecseri Közös Önkormányzati Hivatal nyilvános ülésén jelentették be.

A testület tagjai:

A vasárnapi időközi választáson induló képviselő-testületi tag jelöltek közül a testületbe Németh Ákos Pál független jelölt 1017 szavazattal, Nyárs Hajnalka független jelölt 967, Bognár Ferencné (Jobbik) 908, Baráth Szilvia független jelölt 794, Vörös Tibor (Jobbik) 746 és Rosta Zoltán független jelölt 653 szavazattal került be. A korábbi testületben közülük csak Bognár Ferencné tevékenykedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!