Fokozott figyelem

2018.09.13. 21:23

Polgárőrök segítik a közlekedést a vörösberényi iskolánál

Az idei tanévben is polgárőrök segítik a közlekedést a vörösberényi iskolánál reggelente.

Marton Attila

A polgárőrök tizenöt éve segítik reggelente a gyermekek átkelését a Thököly utcai gyalogátkelőhelynél

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Balogh Csaba, a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, 2003 óta minden tanítási napon reggel hét és nyolc óra között segítik a diákok átkelését a Thököly utcán. Elmondta, a reggeli csúcsforgalomban a polgárőrök be­avatkozása nélkül nehezen tud­nának átkelni a gyermekek az iskolához vezető gyalogátkelőhelyen, ezért szakaszosan újra és újra megállítják a forgalmat, a tanulók így minden esetben biztonságban haladhatnak át az úttesten.

A polgárőrök tizenöt éve segítik reggelente a gyermekek átkelését a Thököly utcai gyalogátkelőhelynél Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az elnök elmondta, 15 éve egy pályázat keretében vállalták el a feladatot, ám az iskola és a rendőrség kérésére azóta is folytatják ezt a kezdeményezést, a szülők legnagyobb megelégedésére. Balogh Csaba arra hívta fel a közlekedők figyelmét, hogy a KRESZ szabályainak betartásával minden esetben óvatosan közelítsék meg a gyalogátkelőhelyeket, hogy ha szükséges, meg tudjanak állni a gépjárművel.

A polgárőr egyesület nemcsak a diákok átkelését segíti, hanem a tanév során a kerékpáros és a gyalogos közlekedéssel kapcsolatos szabályokról is tájékoztatják a Vörösberényi Általános Iskola tanulóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában