finom falatok

2018.07.03. 21:40

Remek volt a hangulat a nyárádi vadfőző versenyen

Hetedik alkalommal tartottak vadfőző versennyel egybekötött sportnapot Nyárádon. Idén 11 csapat mérte össze a gasztronómiai tudását.

Polgár Tibor

Finomabbnál finomabb ételek készültek Fotó: Polgár Tibor / Napló

A sportnap keretében rendeztek többek között focimeccseket, falusi öttusát, légpuskalövészetet, illetve gumicsizma-hajító és ügyességi gyermekversenyt. A nemrég véget ért szezonban a Pápai Egyesített Labdarúgó Club és Nyárád közös női futballcsapata kiváló teljesítménnyel megnyerte a megyei felnőttbajnokságot, a bajnok hölgyeknek pedig a mostani rendezvényen adták át az aranyérmeket Győrffy Balázs országgyűlési képviselő közreműködésével.

Finomabbnál finomabb ételek készültek Fotó: Polgár Tibor / Napló

– A vadfőző versenyt hagyományosan aratás tájékán rendezzük meg környékbeli vadásztársaságok, önkormányzatok és meghívott csapatok részvétele mellett. Ez a mindig népszerű gasztronómiai program egyrészt kapcsolódik a nyárádi vadászati múzeumhoz, másrészt pedig alkalmat ad egy remek közösségi összejövetelre. Az esemény sikeres megszervezésében nagy segítséget nyújtott Kozma Sándor és Varga Balázs, nekik külön köszönettel tartozunk – nyilatkozta a Naplónak Pajak Károly, Nyárád polgármestere.

A kulturális programban zenélt Greznár Zoltán és zenekara, felléptek a felvidéki Csiliznyárád operetténekesei, táncolt Varga Vivien és Varga Roland, továbbá énekelt a Nyárádi dalárda.

A faluban a nyár hátralévő része sem telik majd eseménytelenül: a helyi gyerekek számára különféle nyári táborokat szerveznek, augusztus közepén tartják a háromnapos Bitva-partit, míg az államalapítás évfordulója előtt ünnepi műsorral tisztelegnek. Emellett tervezik egy tárlat összeállítását a nyárádi értékekből, szeptember végén pedig jön a település hagyományos krumplifesztiválja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában