Folytatódik a bűn- és baleset-megelőzési program

2018.09.13. 14:00

Rendőr segíti a diákokat Pápán is

Idén is elindult Az iskola rendőre nevű országos rendőrségi baleset-megelőzési program. A kezdeményezésben évek óta részt vesz a Pápai Rendőrkapitányság is.

Polgár Bettina

A kisdiákok örömmel fogadták az ajándékba kapott fényvisszaverő matricát és hátizsákot

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója elmondta, idén húsz iskolarendőr kezdte meg a munkát a pápai járás összes általános és középiskolájában. – Az iskolarendőrök egyik legfontosabb feladata, hogy a gyermekek balesetmentes közlekedését segítsék. Emellett a tanév során a diákok közlekedési ismereteinek bővítésében is részt vesznek – tette hozzá Császárné Elek Veronika. Elmondta, mindezek jegyében legutóbb a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola elsőseinek tartott baleset-megelőzési foglalkozást Müller Alexandra rendőr százados, iskolarendőr.

A kisdiákok örömmel fogadták az ajándékba kapott fényvisszaverő matricát és hátizsákot Fotó: Polgár Bettina/Napló

– A foglalkozás keretében a Gyurátz iskola minden első osztályos tanulója foglalkoztató füzetben gyakorolta a közlekedés szabályait. A diákok ajándékot is kaptak: fényvisszaverő matricát és hátizsákot, amelyet az Országos Baleset-megelőzési Bizottság bocsát minden elsős rendelkezésére – tette hozzá a címzetes rendőr alezredes. Kiemelte, a baleset-megelőzési foglalkozások mellett természetesen az idei évben bűnmegelőzési foglalkozásokat is tartanak az iskolákban. Tavaly például nagyon népszerű volt az áldozattá válás elkerülésével foglalkozó tanóra, de többen kérték az internet veszélyeivel kapcsolatos felvilágosító foglalkozást is. Emellett, főként a felső tagozatosokkal, a fiatalkorúakra jellemző bűncselekményekről és azok megelőzési lehetőségeiről is beszélgettek a rendőrök, illetve iskolai drogprevencióval ugyancsak foglalkoztak az egyenruhások.

– Az iskolarendőr program mellett újra elindítjuk idén a DADA (dohányzás, alkohol, drog, AIDS) programot, a rendőrség biztonságra nevelő programját. A pápai Tarczy és Weöres iskolában, illetve a nemesgörzsönyi iskolában folytatjuk az oktatást, immár a negyedik évfolyamosok részére – fűzte hozzá a címzetes rendőr alezredes. Megtudtuk, három pápai középiskolában, az Acsády és a Batthyány, valamint a Türr iskolában bűnmegelőzési tanácsadó is tevékenykedik.

– Drogprevenciós összekötő szintén tevékenykedik a pápai kapitányságon, akitől a szülők, a diákok és a pedagógusok tanácsot kérhetnek a droggal kapcsolatos problémák esetében akár személyesen, akár e-mailben vagy telefonon – zárta a kiemelt megelőzési főelőadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában