önkormányzati területre

2019.03.18. 17:30

Rengeteg építési hulladékot szórtak ki Nosztorinál

Száznál is több köbméter építési hulladékot szórt ki valaki Nosztorinál erdei útra, illetve a fák közé, önkormányzati területre, tudtuk meg Czeglédy Ákos paloznaki polgármestertől.

Kovács Erika

Rengeteg építési hulladék hever szanaszét Nosztorinál, az úton, és az erdőben Fotó: Czeglédy Ákos

-Egy kiránduló vette észre Nosztorinál, a kalandpark melletti úton, illetve az erdőben a rengeteg építési törmeléket, amely paloznaki önkormányzati területen van, mondta el Czeglédy Ákos. A polgármester azonnal a helyszínre ment, ahol látta, több mint száz köbméter beton, tégla, vakolat és egyéb építésből származó hulladék hevert szanaszét, amelyben sajnos származási helyére utaló nyomot nem talált. Ráadásul a törmelék egy részét az erdőhöz vezető útra szórták le, így az nemcsak a környezetet szennyezi, hanem balesetveszélyes is.

Rengeteg építési hulladék hever szanaszét Nosztorinál, az úton, és az erdőben
Fotó: Czeglédy Ákos

–Felháborító és érthetetlen, hogy hogy valaki így szabadult meg az építkezés hulladékától, amit az önkormányzat természetesen elszállít. Ez számításaik szerint milliós költséggel jár majd, rakodással, szállítással és befogadási díjjal együtt. A törmeléket legalább 50-60 kilométerre kell elszállítani, mert ott fogadják be a hasonló hulladékot. A polgármester szerint az is problémát jelenthet, hogy látva ezt a hulladék lerakást, más is kedvet kaphat hozzá, de reméli, erre nem kerül sor. A polgármester elmondta, az esetről feljelentést tettek a rendőrségen. Nagy örömmel fogadná, ha valaki jelezné az önkormányzatnak, hogy szemtanúja volt a lerakásnak, ami március 4-10 között történhetett, ugyanis mindezt a főútról jól lehetett látni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában