Afrika-szavanna játszótér

2018.06.27. 18:25

Zebramintás szafari repülő landolt a Veszprémi Állatkertben

Helyére emelték a Veszprémi Állatkert zebramintás repülőgépét a hamarosan elkészülő Afrika-szavanna játszótéren.

Balogh Ákos

Az utolsó fázisába érkezett az állatkert Gulya-dombi bejáratának közelében készülő új Afrika-szavanna játszótér kivitelezésének munkálatai, így az egyik leglátványosabb játszótéri elem, egy eredeti repülőgépből kialakított mászóka-csúszda is a helyére került.

Az üzemképtelen egykori mezőgazdasági repülőgépen az elmúlt hetekben játszótér építő szakemberek elvégezték mindazon munkálatokat, melyek szükségesek voltak a biztonságos játszótéri eszközként történő hasznosításhoz.

Fotó: Balogh Ákos/ Napló

Például kiszerelték a balesetveszélyes belső berendezéseket, biztonságos burkolatot kapott a pilótakabin és kialakították a gépbe jutáshoz szükséges kötéllétra valamint az elhagyásra szolgáló spirális csúszda nyílásait, és persze a tematikus játszótérhez illő zebramintás festést is elkészítették.

A műhelymunkák mellett a játszótéren elkészültek a különböző fa játékok, mászókák és a szafari repülőgép több méter magas tartószerkezete is, így szerda délelőtt sikeresen „landolhatott” rövid daruzási munkát követően az állatkert új ékessége, mely egyébként a várost elkerülő útgyűrűről is jól látható színfoltja lett a tematikus játszótérnek, egyben a településnek.

 

Az átadásig persze még rengeteg munka adódik, ugyanakkor kijelenthető, hogy elkészült Veszprém első köztéri kiállítású repülőgépe, mely egyben játszótér és egyben mementó is, hiszen emléket állít Bernhard Grzimek és fia Michael Grzimek Afrika-kutatók munkásságának, akik egykoron egy hasonló zebramintás kisrepülővel Frankfurtból repültek át Kelet-Afrika belsejébe, hogy felfedezzék a Serengeti Nemzeti Park világát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában