kerékpár

2018.12.06. 07:00

Sárga jeleket festettek az úttestre Veszprémben

A Dózsavárosban és a Cholnoky városrészben is több helyen kerékpáros jeleket festettek fel az utóbbi hetekben.

Marton Attila

Az autósokat arra figyelmezteti a sárga jel, hogy fokozottan számolniuk kell kerékpárosok közlekedésével Fotó: Balogh Ákos

A kerékpárt és nyilat mutató sárga színű burkolati jelek a biciklisnek a közlekedésükre ajánlott útfelületet jelzi, míg az autósokat arra figyelmezteti, hogy az így megjelölt úttesten fokozottan számolniuk kell kerékpárosok közlekedésével.

Az autósokat arra figyelmezteti a sárga jel, hogy fokozottan számolniuk kell kerékpárosok közlekedésével Fotó: Balogh Ákos

Hasonló jeleket festettek fel a Pajtakert városrész több utcájában. Az Ady Endre utcában már hetekkel ezelőtt elkészült a felfestés, a napokban a Cholnoky és a Lóczy utca találkozásánál is felkerültek az úttestre a sárga jelek. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a kivitelező minden tervezett helyszínen végzett a feladattal. A kerékpáros nyomok felfestése mellett több helyszínen forgalomtechnikai beavatkozásokkal elválasztják a közös gyalog- és kerékpárutakat, és leromlott állapotú szakaszokat is felújítanak.

A kerékpáros nyomvonalak kialakítását a közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztésekre nyert támogatásból finanszírozza az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában