Tanszereket osztottak Berhidán

2018.08.30. 07:00

Segítséget nyújtottak a hátrányos helyzetű diákok iskolakezdéséhez

Harmincöt diák beiskolázását tette könnyebbé a May Lasho Trajo Tanoda, mely tanszercsomagokat osztott szét tanulói közt szerdán, a tanévkezdő családi délutánon.

Leitner Vera

Pergő Margit polgármester és Palotai Andrea pedagógus, a tanoda munkatársa együtt osztotta ki a gyerekeknek a tanszercsomagokat

Fotó: Pesthy Márton / Napló

A May Lasho Trajo Tanoda által felajánlott ingyenes beiskolázási tanszercsomagokban harmincöt tanodás diák részesült az idei tanévkezdés előtt, ők új tanszereiket szerda délután, a Kis tó melletti parkban vehették át egy tanévkezdő családi délután részeként.

Benczik Gabriella, a Tanoda szakmai vezetője elmondta, a csomagok összeállításakor egyeztettek az alsó és felső tagozatos diákok tanáraival, hogy mi az, amire a tanulóknak pontosan szükségük lehet, így kerültek a tanévkezdő szettekbe például füzetek, grafit- és színesceruzák, festék, olló, vonalzókészlet, ragasztó. A csomagok értéke tíz ezer forint, így összesen háromszázötven ezer forint értékben osztott ki a May Lasho Trajo Tanoda tanszereket a délutánonként rendszeresen náluk tanuló, fejlesztő foglalkozásokon részt vevő diákok között. A Tanoda hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, többségében roma gyerekek iskolai előrehaladását és elhelyezkedését segíti. A program célja a tanulók iskolai sikerességének, továbbtanulásának elősegítése, javítva ezáltal esélyeiket a munkaerőpiacon való érvényesülésre és a társadalmi beilleszkedésre.

Pergő Margit polgármester és Palotai Andrea pedagógus, a tanoda munkatársa együtt osztotta ki a gyerekeknek a tanszercsomagokat
Fotó: Pesthy Márton / Napló

 

Pergő Margit, Berhida város polgármestere elmondta, a Tanoda egy olyan hely, ahová szívesen járnak a gyerekek, és az volna a legjobb, ha minél többen csatlakoznának hozzájuk. – A Tanoda egy bevált oktatási forma, melyre a gyerekek később is jó szívvel fognak visszaemlékezni – mondta el a polgármester, hozzátéve, reméli, hogy ez a foglalkoztatási forma tartósan működhet majd a településen, ebben a Tanodát az önkormányzat szükség esetén támogatni fogja.

A tanszercsomagok átadását tanévkezdő családi délután követte, ahol a diákok kipróbálhatták a helyszínre kitelepült Virgonckodó Játszópark szabadtéri fajátékait, Kállai Ilona autentikus cigány népdalokat adott elő, a Tanoda munkatársai, a megjelent szülők és a gyerekek pedig közösen pincepörköltet készítettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában