Jó hangulat a völgyben

2019.06.14. 07:30

Sörkülönlegességek a hetedik Veszprémi Sörfesztiválon

Hazai kisüzemi és nagyüzemi sörök mellett nemzetközi főzdék termékeit is megkóstolhatják a látogatók a hetedik Veszprémi sörfesztiválon.

Marton Attila

Minden adott ahhoz, hogy a fesztivál jól sikerüljön Magyarország legszebb rendezvényhelyszínén

Fotó: Pesthy Márton

A négynapos rendezvény tegnap kezdődött a Historia kertben. Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, minden adott ahhoz, hogy a fesztivál jól sikerüljön: kiváló sörök, Magyarország legszebb rendezvényhelyszíne és jó hangulat.

Minden adott ahhoz, hogy a fesztivál jól sikerüljön Magyarország legszebb rendezvényhelyszínén
Fotó: Pesthy Márton

Hozzátette, a program színesíti az egyébként is gazdag veszprémi fesztiválkínálatot. Szücs Balázs, a programot szervező Historia cégcsoport ügyvezetője elmondta, mintegy negyvenféle sör közül választhatnak az érdeklődők a rendezvényen, többségüket csapoltan árulják. Több környékbeli kisüzemi főzde termékei mellett bajor, cseh lágerek és ír fekete sör, alsó és felső erjesztésű, szűrt és szűretlen, valamint gyümölcsös sörök is kaphatók.

 

A tizenhat pavilonnál a folyékony kenyér mellett koktélokat, borokat és ételeket is árusítanak. A szervezők a vasárnapig tartó rendezvényre mintegy 15 ezer látogatóra számítanak. A gyermekeket kísérőprogramok, például játszóház, ugrálóvár, pónilovaglás és más játékok is várják.

A nyitónapon az AB/CD nevű tribute zenekar és a Hol­lywoodoo adott koncertet, a fesztiválon naponta három zenei produkció mutatkozik be, köztük az Ocho Macho, a Supernem és az LGT emlékzenekar is fellép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában