adománygyűjtés

2019.01.02. 07:00

Szebbé tették gyerekek karácsonyát a pápai civilek

Minden korábbinál nagyobb sikert aratott pápai civilek mostanra hagyományosnak számító karácsonyi adománygyűjtése, aminek nyomán többek között rengeteg ruhaneműt, játékot, írószert, valamint babgulyást és süteményt vittek a helyi anyaotthonba, védett házakba, illetve a kórház gyermekosztályára.

Polgár Tibor

A felajánlásokból vittek a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályára is Fotó: Vágenhofferné Szalmai Beáta

Vágenhoffer József és felesége, Vágenhofferné Szalmai Beáta először 2015-ben szervezett barátaik, ismerőseik közreműködésével karácsonyi gyűjtőakciót, amit aztán a következő esztendők decemberében rendre megismételtek. Idén a tavalyihoz képest körülbelül tízszer több felajánlás érkezett a jótékonysági kezdeményezésükre, ami a szokásosnál korábban megkezdett kampánynak és az alaposabb szervezőmunkának volt köszönhető. Ugyanakkor az eddigiekhez hasonlóan pénzt senkitől sem fogadtak el.

Vágenhoffer Józsefék nagy mennyiségű adományt gyűjtöttek össze és osztottak szét

– Ezúttal már három hónappal korábban elindítottuk az adománygyűjtést, melynek a legismertebb közösségi oldal volt a fő színtere. Sok-sok magánszemélytől érkezett felajánlás, ismerősöktől és számunkra ismeretlenektől egyaránt. Az adományok gyűjtésére, tárolására külön raktárhelyiséget használtunk, a hatékonyabb szervezésnek pedig meglett az eredményen: a korábbiakhoz képest mintegy tízszer több ajándék érkezett a karitatív célra – nyilatkozta a Naplónak Vágenhoffer József. Kérdésünkre elmondta, a jótékonysági akció lebonyolítását felesége vezette, de ezúttal is többen segítettek a kezdeményezés sikeres megvalósításban, így például száz adag babgulyással kedveskedhettek pápai védett házak lakóinak.

A felajánlásokból vittek a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályára is Fotó: Vágenhofferné Szalmai Beáta

Emellett süteménnyel ugyancsak igyekeztek szebbé tenni a rászoruló gyerekek karácsonyát, akik a jó minőségű ruhaneműket, játékokat, írószereket is nagy örömmel fogadták. A felajánlásokból vittek a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályára is. Vágenhoffer József úgy fogalmazott, a karácsonyi gyűjtőakciót annak idején azért indították útjára, hogy a megajándékozott gyermekek felé közvetíthessék az élet lényegét: az emberséget és a szeretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában