karácsonyra készülve

2018.12.06. 07:00

Szegény gyerekeken segítenek a Veszprém megyei angyalok kis batyui

Harmadik alkalommal hirdette meg ajándékgyűjtő akcióját karácsony közeledtével a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász.

Laskovics Márió

A gyerekek egy kis szeretetet ajándékoztak a rászorulóknak. Szabadics Eliz tanuló egyike volt a felajánlóknak

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az akció keretében a gyerekek szüleik segítségével egy kis szeretetet ajándékozhattak a rászorulóknak, például játékot, iskolai eszközt, higiéniai szereket, édességet, tartós élelmiszert, egy-két kedves szó kíséretében, szépen becsomagolt dobozban. A héten megyeszerte begyűjtik a felajánlott ajándékcsomagokat – tudtuk meg Szijártó László igazgatótól. Mint mondta, sok (főleg katolikus) iskola, óvoda, továbbá néhány szervezet (például családsegítő szolgálat, tűzoltóság, rendőrség) csatlakozott az idei évtől Angyalbatyu néven futó, országossá vált akcióhoz.

A gyerekek egy kis szeretetet ajándékoztak a rászorulóknak. Szabadics Eliz tanuló egyike volt a felajánlóknak
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Eddig csak négy-öt egyházmegyében működött. A kezdeményezés nagy népszerűsége miatt döntött úgy a Karitász, hogy országossá terjeszti ki. Ennek köszönhetően a veszprémi egyházmegyében már most több felajánlás érkezett, mint eddig bármikor – jegyezte meg a karitászigazgató, aki kedden a tókerti Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából, illetve a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából szállította el a dobozokat.

A Munkácsy iskolában idén több mint 150 ajándékcsomag gyűlt össze, amiért főleg a szülőket illeti hála. A felajánló gyermekek segítettek a furgonba való bepakolásban – tudtuk meg Ferenczi Kálmán igazgatótól. Szijártó László hozzátette, sajnos minden évben nagyon könnyen szétosztják a dobozokat a szegény sorsúaknak, fogyatékkal élőknek, nagycsaládosoknak, valamint a Kárpátalján élő szegény magyar gyerekek számára. A felajánlásokat a Katolikus Karitász mindenképp célba juttatja karácsony előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában