„Nálad nélkül semmit”

2018.09.03. 07:00

Tanévnyitó istentisztelet a pápai református templomban

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Gimnáziuma vasárnap új igazgatóval tartotta tanévnyitó istentiszteletét a református templomban.

Laskovics Márió

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Gimnáziuma új diákjainak eskütétele Fotó: Laskovics Márió

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület (DRE) püspöke igehirdetésében az isteni áldás fontosságát hangsúlyozta.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Gimnáziuma új diákjainak eskütétele Fotó: Laskovics Márió

– Áldott Istenünk lehajol hozzánk, és megáld bennünket, hogy áldássá legyünk. Azért jártok e gimnáziumba, hogy ha majd innen kikerültök, és az egyetem után elindultok szolgálati helyetekre, akkor megtapasztaljátok eme ige igazságát, hogy építsetek és ne romboljatok, hogy őrizzetek és ne kiszipolyozzatok. Művelni, őrizni, óvni, építeni, így lehettek áldássá e sikerorientált világban. De más a siker és más az áldás. Az Úr nélkül hiábavaló a fáradozásunk – fogalmazott.

Köntös László főjegyző ismertette a fenntartó DRE közgyűlésének határozatát, miszerint az idei tanévtől 2023-ig Baráth Julianna lelkipásztort, vallástanárt nevezték ki az iskola igazgatójának.

Baráth Julianna Ászáron született, Kisbéren érettségizett, Budapesten végezte el a teológiát, majd 18 esztendeig Tácon volt lelkész. 2003 és 2015 között a kunszentmiklósi református gimnáziumot vezette. 2015-től a nyárádi egyházközség lelkésze, amit továbbra is ellát. Lelkészi teendői mellett hitoktatással, és a DRE iskolaügyeivel is foglalkozott.

Eskütételét követően köszöntőjében elmondta, a könyörülő Isten miatt vállalta a megtisztelő kinevezést. Igyekszik folytatni a nagy múltú intézmény hagyományait az ismeretszerzés, információ- áramlás a mai elektronikai fejlődés általi változásai közepette is. Kiemelte, biztos alapon, Jézus Krisztusra és a hitre építve vezetik majd a nebulókat a művészet, a tudomány értékei felé.

Végül Ferenczi Alpár tanár-igazgatóhelyettes, valamint az új diákok is esküt tettek. Az ünnepély a Szózattal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában