Közös jövőnk a tét

2019.05.10. 14:00

Tapolcán beszélt a választás jelentőségéről Balog Zoltán

A Fidesz lakossági fórumának vendége volt szerdán este Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, aki leszögezte, hogy Magyarországnak meg kell őriznie azokat az eredményeket, amelyeket az elmúlt években, évszázadokban elért.

Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő és Balog Zoltán miniszterelnöki biztos a lakossági fórumon

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Balog Zoltán arról beszélt, hogy a Balaton-felvidék gyönyörű tájain járva nem is gondolnánk, milyen veszélyek leselkedhetnek ránk, ha májusban rosszul döntünk. – A választásnak olyan következményei lehetnek, melyek mindezt a biztonságot elsodorják, magukkal ragadják.

Elmondta, nem egyszerűen azokról a migránsokról van szó, akik ott állnak Görögország, Macedónia határán, hanem arról a világfolyamatról, amely ma több százmillió embert tart mozgásban.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő és Balog Zoltán miniszterelnöki biztos a lakossági fórumon
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Sajnos ma Magyarországon olyan ellenzék van, amely nem érzékeli ezt a reális veszélyt. Mintha nem járnának azokon a nyugat-­európai tájakon, ahol az élhető élet ma már csak kívánság, nem valóság. Mi nem ezt szeretnénk, hanem azt, ha hazánk megőrizné azokat az eredményeket, amelyeket az elmúlt években, évszázadokban elért. Ezért mondunk nemet a bevándorlásra, ezért gondoljuk úgy, hogy az uniós választások tétje elsősorban az, hogy olyan erők kapnak-e szerepet Európa irányításában, amelyek határozottan megállítják azokat, akik ide akarnak jönni. Akik illegálisan, jogtalanul, bűnelkövetési szándékkal érkeztek Európába, azokat visszaküldik oda, ahonnan jöttek. Közben pedig, akik nem akarnak eljönni, de veszélyben vannak, kiszolgáltatottak a Közel-Keleten, azoknak megadjuk a segítséget, hogy ott orvosoljuk a bajt, ahol keletkezett.

A magyar kormány az üldözött keresztények megsegítésében is élen jár. Reméljük, a tapolcaiak a Fidesz–KDNP-t támogatják, hogy megvédjük az életünket, értékeinket – mondta Balog Zoltán.

Fenyvesi Zoltán ország- gyűlési képviselő arról beszélt, hogy a fórumokon tájékoztatni kell mindenkit, hogy jó döntést hozzanak az európai parlamenti választáson. – Annak most óriási tétje van, hiszen arról döntünk, hogy milyen Európában élünk mi és a gyerekeink. Sorsdöntő jelentőségű a választás, hiszen veszélyben van Európa, annak kultúrája. Nem mindegy, hogy kik képviselik majd hazánkat az Európai Parlamentben – mondta Fenyvesi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában