Véget ért a téli üzemmód

2019.03.19. 17:00

Tavaszi szezont kezdett a Közút Veszprém megyében is

Véget ért a téli üzemmód március 16-án a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, a következő hónapokban burkolatjavítást és festést végeznek, és gondozzák a növényzetet, derült ki a cég tájékoztatójából.

Kovács Erika

Ezen a télen 32 ezer kilométeres országos úthálózaton, mintegy 162 ezer tonna útszóró sóval, és több mint kilenc millió liter kalcium-klorid oldattal gondoskodtak arról, hogy az utak ne legyenek síkosak. A társaság 93 mérnökségén a következő hetekben is lesznek olyan gépek készenlétben, amelyekkel hajnali fagyoknál, lefagyásoknál dolgoznak. Az univerzális munkagépeket a napokban átszerelik a tavaszi munkákhoz szükséges eszközökkel. A munkálatokat először a gyorsforgalmi utakon, majd a főutakon, végül az alacsonyabb forgalmú mellékutakon végzik el a szakemberek. Idén a társaságnál a felújítási munkákon kívül mintegy 200 ezer tonna aszfalt áll rendelkezésre burkolatjavításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában