április elsejével

2019.04.01. 19:59

Távozott Dávid Gyula a veszprémi kórház éléről (frissítve)

Távozott Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatói posztjáról, április elsejével, erről értesítették e-mailes körlevélben a dolgozókat hétfőn, mondta el neve mellőzésével az egészségügyi intézmény több dolgozója.

Kovács Erika

Dávid Gyula megbízott főigazgató

A főigazgatói teendőket Czinkotay Frigyes orvos-igazgató látja el. A történtek miatt telefonon kerestük Dávid Gyulát, de nem értük el.

Dávid Gyula belgyógyász, gasztroenterológus, egészségügyi szakmenedzser, korábbi orvos-igazgató a veszprémi kórházban 2016. július 19-től látta el a főigazgatói feladatokat.

Úgy tudjuk, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali hatállyal, indoklás nélkül mondta fel a veszprémi kórház főigazgatójának jogviszonyát.

Eladósodott kórházak

A Magyar Nemzet információi szerint a kormány döntéséig tartó átmenti időszakban a leginkább eladósodott kórházakba – ez tizenhárom intézmény – költségvetési felügyelőket neveznek ki, a jelenlegi vezetők közül pedig többeket várhatóan menesztenek, a pozícióikra pedig új pályázatokat írnak ki. Feltehetően a Veszprém megyei kórház főigazgatója, Dávid Gyula az egyikük, akit tegnap, vagyis április 1-jén azonnali hatállyal menesztett a miniszter, átmenetileg az eddigi orvosigazgatót bízva meg a kórház vezetésével. Olvasd tovább a cikket >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában