pályázati és saját forrásból

2018.06.27. 08:44

Több mint ötvenmillió forintból fejlesztik az óvodákat Pápán

Összesen több mint 50 millió forintot fordít idén a pápai óvodákat érintő karbantartási, felújítási munkák és fejlesztések elvégzésére a helyi önkormányzat. Az egyes beruházások költségeit saját, illetve pályázati forrásból fedezik.

Polgár Tibor

Unger Tamás (kis képünkön) elmondta, összességében 38 millió forint értékben bővítik a Huszár lakótelepi intézményt Fotó: Polgár Tibor / Napló

A Pápai Városi Óvodák összes tagintézményében végrehajtják a hagyományos nyári karbantartási, rekonstrukciós feladatokat. A legnagyobb volumenű beruházás a Huszár-lakótelepi Tagóvodát érinti, ami a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik vonatkozó pályázatán 18 millió forintot kapott korszerűsítésére és a 18 fővel történő létszámbővítés infrastrukturális feltételeinek kialakítására. A projekt költségvetése szerint ezt az összeget az önkormányzatnak hatmillió forint önrésszel kell kiegészítenie – tájékoztatott Unger Tamás, Pápa alpolgármestere. Hozzátette, emellett a Pápai Városi Óvodák központi igazgatásának a Huszár óvodába történő áthelyezésére, az adminisztratív tevékenységek új helyszínének kialakítására a város 14 millió forintot biztosított az intézmény számára.

Összességében 38 millió forint értékben bővítik a Huszár-lakótelepi intézményt Fotó: Polgár Tibor / Napló

Tehát összességében 38 millió forint értékben fejlesztik az említett ovit, ahol a legfontosabb beruházási elemként bővítik a csoportszobákhoz tartozó öltözőket, valamint kialakítanak egy új csoportszobát, ezáltal hétcsoportossá nő a létesítmény. Az átépítés során használhatóvá alakítják, egybenyitják a kihasználatlan tereket, azaz optimalizálják a helykihasználást, aminek eredményeképpen többek között méltó helyet kap a Pápai Városi Óvodák központi igazgatása – hangsúlyozta Csákvári Judit intézményvezető. Mint mondta, továbbá szükség szerint korszerűsítik a fűtés- és világítási rendszert, befejezik a nyílászárócserét. A tervek szerint a munkálatok augusztus elejére befejeződnek, de még számos további feladat lesz az új nevelési év szeptemberi megkezdéséig. Csákvári Judit megjegyezte, a beruházás megvalósítása alatt négy hétig a Fáy-lakótelepi Tagóvodában, majd az Erzsébetvárosi Tagóvodában biztosítanak helyet az érintett gyermekeknek.

A Pápa Városi Óvodák intézményvezetője kifejtette: a Szivárvány óvodában tetőszigetelést és világításkorszerűsítést végeznek a nyáron, több óvodában pedig a kazáncserék utáni faljavítások, festések és a tisztasági meszelések kerülnek sorra. Mindemellett idén befejezik a gyermekágyak teljes cseréjét. Unger Tamás aláhúzta, a legkisebb pápaiak javára szolgáló fejlesztések és az energetikai beruházások kiemelten fontosak a pápai önkormányzat számára. 2018-ban összesen több mint 50 millió forintot fordítanak a város óvodáinak felújítására, korszerűsítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában