notre dame

2019.04.16. 17:11

Tudtuk, hogy nagy baj van: Vászoly testvértelepülésén élő szemtanú is beszámolt a párizsi tűzről

Borzalmas és rémisztő volt, amikor a repülőgép ablakából megláttuk a hatalmas füstöt, és azonnal arra gondoltunk, valami nagy baj történhetett Párizsban, idézte fel a hétfő estét Csillag Péter, aki Vászoly franciaországi testvértelepülésén él.

Kovács Erika

Párizs, 2019. április 15. Tûzoltók próbálják megfékezni a párizsi Notre Dame székesegyház tetõszerkezetét emésztõ lángokat 2019. április 15-én. A tûz a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton keletkezett és onnan terjedt tovább. MTI/EPA/Yoan Valat

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Yoan Valat

-Párizsban lakik a lányunk, tőle indultunk el éppen a feleségemmel együtt hétfőn este az Orly repülőtérről, hogy visszajöjjünk Dél-Franciaországba, Rieumajou faluba, az otthonunkba, mondta el Csillag Péter. A férfi, aki már hatvan esztendeje él Franciaországban, így folytatta, aztán felszállás után, fentről egyszer csak hatalmas füstöt, meg tüzet láttak meg, és azonnal arra gondoltak, valami nagy baj történhetett Párizsban. Akkor azt még nem tudták, hogy a Notre-Dame-székesegyház ég. Erről lányuktól értesültek, amikor megérkezéskor kiszálltak a gépből.

–Azóta is felfoghatatlan, ami történt. A székesegyház a francia emberek, illetve Franciaország jelképe, a világnak is az egyik ikonikus épülete. Minden barátunkkal az első utunk odavezetett, és amikor tehettük, mi is ellátogattunk oda, fogalmazott szomorúan Péter, aki családjával együtt abban bízik, újjáépítik a gyönyörű épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában