Oktatási fejlesztések

2019.04.05. 17:30

Új hangszereket vásárolhatott a várpalotai zeneiskola

Csaknem hat és fél millió forint értékben vásárolhatott új hangszereket állami támogatásból a várpalotai Thury György Gimnázium és Alapfokú Művészeti iskola.

Szabó Péter Dániel

Az ünnepélyes átadáson minikoncertet adtak a palotai diákok és tanáraik

Új fa- és rézfúvós hangszerek, hegedűk, gitárok és csellók is gazdagítják mostantól a várpalotai zeneiskola hangszertárát. A zenei eszközöket a kormány Kodály-programja révén vásárolhatta meg az intézmény. A fejlesztési programot még 2017-ben indította az állam Kodály Zoltán halálának 50., illetve születésének 135. évfordulója alkalmából. A 2018-as ütemben a Veszprémi Tankerületi Központ negyvenhárom és fél millió forint értékben tudott hangszereket beszerezni. Az összeget a tanulók száma alapján osztották szét az alapfokú művészeti iskolák között. A várpalotai zeneiskola ebből közel hat és fél millió forint támogatást kapott új hangszerek vásárlására és a régiek karbantartására.

A hangszerátadó eseményen Szauer István tankerületi igazgató elmondta, fontos cél, hogy a művészeti, illetve azon belül a zeneoktatás kellő színvonallal és technikai háttérrel rendelkezzen. Ezért a fejlesztés idén is folytatódik, országos szinten további két és fél milliárd forintot osztanak szét a különböző zenei oktatást végző intézmények között.

Az eseményen Campanari-Talabér Márta polgármester külön örömét fejezte ki, hogy Várpalotán sokan választják a zenetanulást. Elmondta, éppen ezért indította el néhány évvel ezelőtt az önkormányzat a zeneiskola megújításának folyamatát, melyet az elkövetkezendő időszakban szeretnének befejezni.

Az ünnepélyes átadáson minikoncertet adtak a palotai diákok és tanáraik

A polgármester a Thury György Gimnáziummal kapcsolatban arról is beszélt, hogy a tervek szerint augusztus végén szeptember elején el tudják majd helyezni a gimnázium újonnan megépülő tornacsarnokának alapkövét is.

A minikoncerttel egybekötött ünnepségen Szauer István elmondta, január 28-a óta Dobos Tamás látja el a Thury György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatói feladatait. Campanari-Talabér Márta ezzel kapcsolatban megjegyezte, Fenyvesi Zoltán korábbi igazgató munkájának köszönhetően az intézmény felszálló ágban volt az elmúlt években, s nincs kétsége afelől, hogy ennek folytatása Dobos Tamás személyének köszönhetően továbbra is biztosított lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában