kinek jó ez?

2019.01.05. 09:00

Újabb tűs virslit szórtak ki az utcára Veszprémben – nyilatkozott a rendőrkapitány (frissítve)

Újabb tűs virslit találtak Veszprémben, a Munkácsy Mihály utcában, a 3/E épület előtt, tudtuk meg Katalintól.

Kovács Erika

Katalin mutatja a virslit, amit január 2-án talált Veszprémben, a Munkácsy utca 3/E előtt Fotó: Kovács Erika

A nő szerint mindenki veszélyben lehet, aki arra jár. Ipsits Csaba ezredes, veszprémi rendőrkapitány azt mondta, vizsgálják az esetet, és a lakótelepre is kimennek.

Állatkínzás kísérlete miatt indult nyomozás a Veszprémi Rendőr-kapitányságon, közölte Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Ahogy megírtuk, január elsején Solymosi Bernadett több tűs virslit talált Veszprémben, Munkácsy utcai otthona hátsó bejáratánál, az iskola közelében, a 3/E épületnél. Egy nappal később Katalin is talált ilyen virslit, de ő az épület bejárata előtt. A nő azt kérte, csak keresztnevét írjuk le.

-Ahogy lenéztem az erkélyen, azonnal megláttam, hogy valami szokatlan fekszik az úton, idézi fel Katalin. A nő azonnal lement az utcára, és akkor látta meg, hogy tűs virsli fekszik a bejáratnál. A virslit eltette, mondván, egy rendőrségi vizsgálatnál jól jöhet. Katalin a közösségi oldalról tudta meg, hogy más is talált már ilyen ételt január elsején. Ismerősével megegyeztek abban, hogy bejelentést tesznek erről a szörnyűségről a rendőrségen. A nő nem tud arról, hogy korábban ilyen történt volna a házuknál. Mérgezésről már hallott, amitől elpusztult egy kutya.

Katalin mutatja a virslit, amit január 2-án talált Veszprémben, a Munkácsy utca 3/E előtt
Fotó: Kovács Erika

-Veszélyben van, aki erre jön, gyerekek, kutyák, mindenki, jegyzi meg Katalin. Ezen a környéken üzletek vannak, meg posta, általános iskola, még belegondolni is rossz, mi történhetne, ha valaki felkap egy virslit. Nem szeretnénk így, rettegésben élni, most állandóan figyelni kell, felháborító, elítélendő, ami itt történik! –fogalmaz.

A megkérdezett lakók szerint az tűnik kézenfekvőnek, hogy valaki a házból tehet ilyen szörnyűséget, de természetesen azt sem lehet kizárni, hogy máshonnan került a tűs virsli ehhez az épülethez.

Ipsits Csaba ezredes, veszprémi rendőrkapitány az ügy kapcsán leszögezte, „kimegyünk a lakótelepre, ott is vizsgáljuk, hogy az esettel összefüggésbe hozható-e valaki?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában