négy intézményben helyezik el a gyerekeket

2019.05.30. 07:00

Újjáépítik az Egry úti Körzeti Óvodát

Ősszel kezdődhet el az Egry úti Körzeti Óvoda bontása. Az intézmény újjáépítésének idejére más óvodákban helyezik el a csoportokat.

Marton Attila

A beruházás a tervek szerint szeptember elején indul a meglévő épület elbontásával. Az új épület kivitelezési munkáit 2020. július 1-jéig kell elvégeznie a vállalkozónak – közölte érdeklődésünkre Lamos Péter, a Városfejlesztési Iroda vezetője. A fejlesztést az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) nyert forrásból az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával finanszírozza. A beruházás összköltsége közel 932,2 millió forint lesz.

A munkálatok idejére a gyermekeknek más intézményekbe kell járniuk. Az eddigi tizenegy csoport megmarad, a kicsiket négy intézményben helyezik el. A Ringató Körzeti Óvoda Erdei és Kuckó Tagóvoda épületébe egy-egy csoport kerül 20-20 gyermekkel. Az önkormányzat Fecske utcai épületében négy csoportot helyeznek el összesen 80 gyermekkel, az Aradi vértanúk útján lévő Örömhír óvoda épületébe két csoportban 50 gyermek kerül. A Bóbita Körzeti Óvoda főépületébe egy csoport kerül, az intézményben további két csoportot ideiglenes konténeregységekben helyeznek el összesen ötven óvodással. Az elhelyezést megelőzően a helyiségek szükséges karbantartási, elsősorban festési munkáit őszig elvégzi az önkormányzat – jegyezte meg az irodavezető.

Az Egry úti óvoda épülete az 1970-es évek elején készült, az NDK-típusú, könnyűszerkezetes épületet húsz évre tervezték, ezért mostanra tartószerkezeti és épületgépészeti szempontból is kritikussá vált az állapota – mondta el Lamos Péter. Az új épület főépülete kétszintes lesz: földszintjén szülői fogadó és iroda, valamint egy külön nyitvatartással is üzemeltethető többcélú terem, és a 360 adagos főzőkonyhablokk kap helyet, emeletén az igazgatási, nevelői, gépészeti helyiségeket és tárolót alakítanak ki. Az új épületben tizenegy, egységesen 60 négyzetméter alapterületű – köztük egy akadálymentesített – csoportszoba kap helyet, terasz- és kertkapcsolattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában