adventi vásár

2018.11.24. 07:00

Ünnepi díszbe és fénybe öltözött Veszprém belvárosa

A posta előtti téren ünnepi díszbe és fénybe öltözött a megyeszékhely karácsonyfája péntek délutánra, ami azt is jelenti: megnyílt az adventi vásár a Kossuth Lajos utcán. Temesvári Balázs, a vásárt szervező VKSZ Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében elmondta, hogy idén egykicsitkésőbbtudtákelkezdeniakarácsonyivásármegszervezését, hiszen az Európa kulturális fővárosa 2023 pályázattal kapcsolatban nekik is voltak feladataik.

Juhász-Léhi István

Ebben az évben a vásár kulturális jellegét szeretnénk erősíteni, hogy az legyen a fő hívóereje a város vásárának. Érzése szerint egy sokszínű programsorozatot sikerült összeállítaniuk a veszprémiek és a városba érkező vendégek részére.

Az elkövetkező hetekben tematikus programokkal várják majd a Kossuth utcára kilátogatókat: hétfőn, szerdán és péntekenként a Mesekuckó, míg szombatonként betlehemes csoportok mutatkozhatnak majd be. Vasárnap a Petőfi Színház fog kis ajándékokkal kedveskedni, dalcsomagok formájában.

Nagy Károly apátkanonok kiemelte, az adventi készület nemcsak azt jelenti, hogy vásárolunk és pakkokkal megyünk haza, hanem igazából azt: készüljünk, építsünk, várakozzunk – elsősorban a szeretetre és a békére.

A vásárban – csakúgy, mint a korábbi esztendőkben – játékokat, díszeket, ajándéktárgyakat is beszerezhetünk, mint például könyveket vagy népművészeti tárgyakat, a vendéglátóegységekben pedig egy forró teával is felmelegíthetjük magunkat.

A karácsonyfa fényeit idén is Temesvári Balázs, Nagy Károly és Ovádi Péter or­szág­gyűlési képviselő kapcsolta fel. Az ünnepélyes megnyitón közreműködtek a Veszprémi Petőfi Színház művészei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában