évértékelés és díjátadó

2019.12.15. 07:00

Ünnepi gálaműsor és Bárczi díjak az Agórában

Az Agórában díjátadással, ünnepi beszédekkel, és gálaműsorral búcsúztatta 2019-et a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola.

Juhász-Léhi István

20191213 Veszprém A Bárczi Gusztáv Általános Iskola gálaműsora. Galagonya néptánccsoport Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Mozgalmas évünk volt, nagyon sok új és érdekes dolog történt velünk. Pályázat keretében a pedagógusoknak a továbbképzés nagyon sok munkát adott, de hiszünk benne, hogy meg lesz a gyümölcse – nyilatkozta az ünnepi esemény előtt lapunknak Horváth Éva igazgató.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Leginkább az utazó gyógypedagógusok vehettek részt különféle képzéseken, akik fejlesztő eszközökhöz is jutnak.

-Az iskolának igyekeztünk megőrizni a derűs, vidám életét – fogalmazott. – Az utolsó egy hónap pedig már a gálára készülődés jegyében telt.

Az est kapcsán elhangzott: 1990-ben volt ez az első Bárczi Gála, aztán sok éven át úgy gondolta az iskola szakmai közössége, hogy nem tudnak betölteni egy estét a gyerekek műsorával. Sztár fellépőt hívtak esztendőkön át, akiről hitték, bevonzza a közönséget, majd az est második felében léptek fel a növendékek.

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Ahogy a pedagógiai rendszerünk változott, úgy ítéltük meg, hogy képesek a mi a gyerekeink arra, hogy megmutassák: nagyon-nagyon színes az a képzés, amit értünk teszünk – mondta Horváth Éva. – Mára az iskola dolgozói és a gyerekek a sztárfellépők! Az adja a különleges értékét még, hogy nálunk mindenki gyógypedagógus, mégis profi énekkar tánckar, színjátszó kör működik.

Az iskola szakmai közössége minden évben választ egy felnőtt Bárczi díjast, amivel kimagasló szakmai és emberi tevékenységet ismernek el. Az igazgató szerint az értékét az adja leginkább, hogy egy kis közösség választja: az idén Horváth Hedvig gyógypedagógus részesült a megtiszteltetésben, aki 25 éve az iskola dolgozója.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ugyanakkor a diákönkormányzat a gyerekek közül választ. Az idei három diák, aki Bárczi díjas lett: Vörös Barbara (tizedikes), Őri Sándor Levente (kilencedikes), és Gál Zalán Péter (9/E).

Köszöntő beszédet Brányi Mária alpolgármester mondott, míg az est fővédnöke, Ovádi Péter országgyűlési képviselő volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában