pápa

2018.12.28. 19:08

Útzárral demonstráltak

Félpályás útzárt szervezett a 83-as számú főút 33-as kilométerszelvényéhez, a Győr felé vezető sávra pénteken a Vasas Szakszervezeti Szövetség az úgynevezett túlóratörvény elleni tiltakozásként.

Polgár Tibor

Mintegy 30 autóval tartottak félpályás útzárt Pápa határában, a 83-as számú főút Győr felé vezető sávjában

A mintegy 30 autó részvételével lezajlott négyórás demonstrációt a rendőrség biztosította. László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke a Naplónak nyilatkozva elmondta: a mostani tüntetés egy országos tiltakozássorozat része, amit december 8-án indítottak el azért, hogy a túlóratörvény visszavonására bírják a kormányt. Kérdésünkre a szakszervezeti vezető kifejtette, a szóban forgó törvénnyel az a legnagyobb bajuk, hogy álláspontjuk szerint a munkavállalók túlóraszámának növelése helyett magasabb munkabérekkel és a képzések fontosságának hangsúlyozásával kellene pozitív változásokat elősegíteni a munka világában. László Zoltán emellett azt is kifogásolta, hogy szerintük hiányoztak a szakszervezetekkel való szükséges szakmai egyeztetések a túlóratörvény megalkotásához.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke úgy fogalmazott, ma a magyar munkaképes korú lakosság egészségügyi állapota a legrosszabbak között van Európában, ami a munkahelyi leterheltségre vezethető vissza, erre pedig nem a több munka jelenti az orvosságot, hanem például a magasabb jövedelem. László Zoltán kiemelte, mindenképpen szeretnék eltöröltetni a túlóratörvényt, ennek érdekében országszerte folytatni fogják a demonstrációkat, Veszprém megyében is lesznek még hasonló tiltakozások. Hozzátette, különösen fontosnak tartják, hogy az ország vezetői a munka világát érintő minden döntés előtt részletekbe menően egyeztessenek a szakszervezetekkel.

Mintegy 30 autóval tartottak félpályás útzárt Pápa határában, a 83-as számú főút Győr felé vezető sávjában

A 83-as úton, Pápa határában lezajlott tüntetésen ellenzéki pártok, így a Jobbik, az MSZP és a DK képviselői is jelen voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában