házhoz mennek érte

2018.03.28. 14:00

Indul a tavaszi zöldhulladék gyűjtése Veszprémben

A VKSZ Zrt. idén is házhoz megy a zöldhulladékért Veszprémben - mutatjuk a tudnivalókat és a menetrendet!

veol.hu

Veszprémben a zöldhulladék házhoz menő gyűjtése idén április hónapban indul – olvasható a VKSZ Zrt. honlapján. Arra kérik a lakosságot, hogy a zöldeket csak hétvégén, szombati és vasárnapi napokon helyezzék ki a közterületre, melyet munkatársaik – a mennyiségek függvényében – szállítanak el az azt követő hétköznapok folyamán.

Kivételt képez ez alól az első alkalom, ugyanis a húsvéti ünnepekre tekintettel szeretnék elkerülni, hogy a városkép rendezetlenséget mutasson. Ezért kérik a lakosságot, hogy az akció indulásakor, április 3-án – rendhagyó módon – kedden helyezzék ki először a zöldhulladékot, majd azt követően kizárólag az alábbi időpontokban:

április 3. kedd

április 7. szombat

április 8. vasárnap

április 14. szombat

április 15. vasárnap

április 21. szombat

április 22. vasárnap

A gyűjtés hatékonyságához kérik, az ágakat, nyesedéket kizárólag egyméteres kötegekbe rendezve, a falevelet és lágyszárú növényeket zsákban helyezzék ki, lehetőség szerint úgy, hogy a járdákon, úttesten a közlekedést ne akadályozzák.

Akik nem tudnak vagy nem akarnak élni ezzel a lehetőséggel, továbbra is igénybe vehetik a Kistó utcai hulladékgyűjtő udvar lakosság számára biztosított térítésmentes szolgáltatását, ahova nyitvatartási időben bármikor beszállíthatják az érintett hulladékokat. A hulladékudvar szombatonként délelőtt is nyitva tart.

Szeretnék kérni a veszprémieket az akció időpontjainak betartására, ugyanis a megadott időpontokon kívüli – csakúgy, mint az akció utáni – hulladékkihelyezés közterületi szabálysértési eljárást von maga után, melyet a tavaly megalakult Hulladékkommandó indít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában