Egészség ezreknek, milliók a kórháznak

2019.08.31. 11:00

Veszprémbe érkezik az országjáró szűrőprogram

Veszprémbe érkezik szeptember 14-én, szombaton a Richter Egészségváros országjáró szűrőprogram. A Kossuth Lajos utcán reggel kilenc és délután öt óra között várják az egészségükért és kórházukért tenni vágyó embereket.

Juhász-Léhi István

Fotó: pixabay.com

A betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvény napján egy helyen egyszerre több, fontos szűrővizsgálaton ingyen vehetnek részt az eseményre kilátogatók, amivel nemcsak saját egészségükért, hanem kórházukért is tesznek: a Rich­ter Gedeon Nyrt. 2 millió forint alapadományt ajánl fel a megyei kórház számára, amit a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott elő­adásért járó adományponttal tudnak növelni, ezt a gyógyszercég pontonként 300 forinttal megemeli.

Porga Gyula polgármester a program lényegéről elmondta: a veszprémiek az aktivitásukkal tudják a képzeletbeli számlálót pörgetni, ezért arra biztatja a megyeszékhely lakóit, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az eseményen. De természetesen nemcsak ezért, hanem a megelőzés miatt is, amit „magunkért teszünk”. Az adománycél – egy gyermekkardiológiai ultrahang­készülék – megvásárlásához az önkormányzat is hozzá fog járulni.

Szántó Tamás, a Csolnoky Ferenc Kórház megbízott főigazgatója szerint a Richter programja nagyon fontos, míg Czinkotay Frigyes orvos igazgató azt emelte ki, hogy kórházukban sem előzmény nélküliek a szűrések, de egészségfejlesztési iroda is van az intézményben.

A rendezvénysorozat népszerűsége évről évre nő. A számos ismert tévés és rádiós műsorvezető – Radványi Dorottya, Barabás Éva, Jaksity Katalin, Katus Attila, Szily Nóra – mellett a program indulása óta a rendezvénysorozatot fővédnökként támogatja Rudolf Péter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Az esemény egy közös egészségsétával kezdődik, amely a kórház elől indul kilenc órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában