jogvédelem

2017.11.22. 15:35

Veszprémben fogadta a panaszokat az alapvető jogok hivatala

Jó helyzetben van a jogvédelem Veszprém megyében, mondta Székely László, az alapvető jogok biztosa a hivatal kétnapos megyei látogatásán tapasztaltak alapján.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos

Az alapvető jogok biztosa és munkatársai megyelátogatáson vettek részt, amelynek során fogadóórát tartottak a hivatal munkatársai, akikhez három panaszos fordult a két nap alatt.

Székely László hangsúlyozta, a látogatások célja, hogy közel vigye az emberekhez az ombudsmani jogvédelem gondolatát, valamint hogy közreműködjenek egy jobb közigazgatás létrehozásában. Hozzátette, a megyéből tavaly 115 panasz érkezett a hivatalhoz, ami az országos átlagnál alacsonyabbnak számít. A beadványok között szerepeltek szociális, oktatási, adóügyi, rendőrségi és egészségügyi ellátással kapcsolatos kifogások. A hivatalhoz évente több mint nyolcezer panasz érkezik. Az ombudsman felkereste a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetet, amelynek körülményeiről elismerően nyilatkozott.

Fotó: Balogh Ákos

Szalayné Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes elmondta, a nemzetiségi oktatásról tájékozódott a német nemzetiségi önkormányzatok képviselőivel folytatott találkozóján. Nagyvázsonyban meglátogatta a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesületet, valamint találkozott a Veszprémben működő nemzetiségi önkormányzatok vezetőivel, szerda délután felkereste a „pokoli tornyot”, hogy a Máltai Szeretetszolgálat programjáról tájékozódjon. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és az MTA Limnológiai Intézetébe tett látogatást és egyeztetett ökológiai kérdésekben. Kolontáron a vörösiszap-katasztrófát követő rekultivációról tájékozódott, valamint találkozott a Balaton Világörökségért Alapítvány vezetőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában